Rouwen kun je alleen maar met andere mensen

Rouwen is vormgeven aan verdriet en dat kun je niet alleen. Dat is het uitgangspunt voor de lezing 'Ze zeggen dat het overgaat' die stichting Nabij woensdag 9 oktober houdt in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. De bijeenkomst wordt gehouden in het Jacob-Roelandslyceum; aanmelden is mogelijk tot 1 oktober.

Stichting Nabij is een Boxtelse vrijwilligersorganisatie die mensen bijstaat in hun laatste levensfase. Tijdens de bijeenkomst op de Dag van de Palliatieve Zorg houdt Corine Jansen een inleiding. De Boxtelse zanger en gitarist Harry Hendriks tekent voor de muzikale omlijsting.

Jansen betoogt dat je niet alleen kunt rouwen. Daarvoor is het nodig dat anderen zich openstellen, luisteren en het gemis erkennen. Mensen die kunnen meehelpen om het verlies te verwoorden zodat de nabestaande de werkelijkheid onder ogen gaat zien. Dat is volgens deskundigen nodig om de draad weer op te pakken.

De spreker wordt door Nabij omschreven als een communicator in hart en nieren en verzorgt lezingen in binnen- en buitenland. Jansen staat bekend om haar grote kennis op het gebied van luisteren en het delen van verhalen in de zorg.

De bijeenkomst op de Dag van de Palliatieve Zorg in het Jacob-Roelandslyceum begint woensdag 9 oktober om 19.30 uur; vanaf een halfuur voor aanvang is de zaal open. Het aantal plaatsen is beperkt; daarom dienen belangstellenden zich vóór 1 oktober aan te melden via www.stichtingnabij.org. Bellen naar bestuurslid Charlotte de Reeper kan ook: 06-14 48 73 41.

Stichting Nabij organiseert de informatieavond samen met welzijnsorganisatie ContourdeTwern, hospice Acacia, WoonWijs, Standby Thuiszorg, Vivent en Zorggroep Elde Maasduinen.

Boxtel

Molenrit Den Boer

De jaarlijkse Molenrit voor motorrijders gaat zondag 15 september om 11.00 uur van start bij café Den Boer aan de Corpus in Boxtel. Deelname aan de honderd kilometer lange toertocht is gratis.