Kloosterhof vernieuwt filmaanbod

Liempdenaren die geen zin hebben om buiten hun dorp 'naar de film' te gaan, kunnen hun hart ophalen. Vanaf woensdag 18 september worden in dienstencentrum De Kloosterhof weer filmavonden gehouden. ,,We hebben een nieuw aanbod waarbij mensen zelf de films uitkozen", aldus Els van de Wijdeven van stichting Belangenbehartiging Ouderen (BOL).

Stichting BOL organiseert alle activiteiten in De Kloosterhof. Zo ook al enkele jaren de filmavonden. ,,We hebben een vaste groep filmkijkers. Toen wij vorig jaar op woensdagavond ook nog eens de dineravonden organiseerden, zagen we dat mensen er een avondje uit van gingen maken; dat was echt leuk. We vonden het ook jammer dat we met die avondmaaltijden moesten stoppen", aldus Van de Wijdeven.

IBIZA

Maar met een vernieuwd filmaanbod blijft er leven in de brouwerij op woensdagavond. Hoewel de avond gericht is op senioren, is iedereen welkom om van de films te komen genieten. Zo draait 18 september de Nederlandse film Verliefd op Ibiza, een thematisch vervolg op onder meer de kraker Costa!. De Deense film Jagten draait op 9 oktober. De internationale hit die in 2012 genomineerd werd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film draait om Lucas (Mad Mikkelsen) die als leider op een kleuterschool valselijk wordt beschuldigd van seksueel kindermisbruik. De zaaldeuren gaan op 20 november open voor de film Bohemian Rhapsody. De kaskraker van 2018 volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury.

Inloop is op alle avonden vanaf 19.00 uur. De film start telkens om 19.30 uur. Entree bedraagt 2,50 euro inclusief koffie of thee. (Foto: Pål Jansen).


Collecte Nierstichting

De Nierstichting collecteert dit jaar van maandag 16 tot en met zaterdag 21 september. Mensen die willen helpen met collecteren, kunnen contact opnemen met Rian Meulendijk via telefoonnummer 06-23 51 52 34 of e-mailadres meulendijk.rian@gmail.com.