Afbeelding
Foto: Hans Verberk

MANNEN DUCKS SPELEN INTERESSANTE WEDSTRIJD OP EIGEN VELD

Spel softbalvrouwen zit in de lift

Roef! uit Moergestel bracht zondag een bezoek aan Boxtel om het op te nemen tegen de softbalsters van Ducks. Het was voor beide teams belangrijk om te winnen en dat deden beide ploegen dan ook. De Boxtelse vrouwen wonnen de eerste wedstrijd, Roef! de tweede. Ook de mannen waren succesvol: zij wonnen hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 7-4.

De wedstrijd van de vrouwen kende aan beide kanten goed verdedigend werk, waardoor er aan het begin geen punten werden gescoord. In de tweede en derde inning kwamen speelsters van Roef! wel op de honken terecht, maar de ploeg scoorde niet. Aan de kant van Ducks werden in de derde inning zes punten gemaakt na knappe honkslagen van Nikki van Nes, Laura van Zetten, Nadia Verbeten en Rachel Koeyers. Het team uit Moergestel scoorde in de vierde inning het eerste punt, waardoor de tussenstand 6-1 werd. In de vierde en vijfde inning kwam Ducks niet meer op de honken. Roef! scoorde in de zesde inning nog twee punten en bracht de stand daarmee op 6-3. In de naslagbeurt stonden er drie Boxtelse speelsters van Ducks op de honken en sloeg Van Nes fantastisch, waardoor ze in één keer vier punten scoorde. Eindstand: 10-3.

De tweede wedstrijd was minder succesvol, ondanks het harde werken van debuterend pitcher Pien Toemen. Deze wedstrijd eindigde in 0-13.

MANNEN DUCKS

De honkbalmannen van Ducks speelden zondag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Starlights uit Schijndel. Voor Ducks startte werper Jeroen van Nes in de basis en hij kwam scherp voor de dag: in de eerste vier innings liet hij de tegenstander niet scoren. De Boxtelaren hadden het zelf ook moeilijk aan slag, waardoor beide ploegen puntloos bleven.

In de vierde inning kwam Ducks op het scorebord door een opofferingsslag van Bram van der Horst. De Schijndelaren lieten er geen gras over groeien en pakten in hun slagbeurt direct twee punten terug: 1-2. Die voorsprong werd ongedaan gemaakt dankzij een homerun van Thor van den Dool. Ducks verslapte daarna echter en de Schijndelaren liepen nog een punt binnen in de zesde inning. Daarna stelden de Boxtelaren weer orde op zaken. In de zevende inning sloegen zij drie punten binnen dankzij Van Nes, Kees Van Dooremalen en Sjors Gevers. Gevers speelde, net zoals de rest van het team, defensief een sterke wedstrijd. Ook het verdedigende werk van Rogelio Cecilia viel op. In de achtste inning kwam Yannick Brechenmacher op de heuvel om de wedstrijd in het slot te gooien, wat hij met verve deed. Eindstand: 7-4.

FOTO BOVEN: Softbalspeelster Janne de Haan van Ducks maakt een sliding naar het laatste honk en scoort een punt. (Foto: Hans Verberk).

SENIOREN

Uitslagen zondag 8 september

Ducks DS1 - Roef! DS2        10-3
Ducks H1 - Starlights H1        7-4
Ducks DS1 - Roef! DS2        0-13
Ducks H2 - Jeka H4        10-12

Programma vrijdag 13 september

Gryphons H1 - Ducks H1        19.30

Programma zondag 15 september

Ducks H2 - Kickers H1        11.00
Ducks DS1 - Onze Gezellen DS2        13.00
Ducks DS1 - Onze Gezellen DS2        15.10

JEUGD

Uitslagen zaterdag 7 september

Kickers PH1 - Ducks PH1        4-5
Starlights AH1 - Ducks AH1        9-0
Ducks JS1 - Alphians JS2        16-3

Programma zaterdag 14 september

Ducks PH1 - Hazenkamp PH1        11.00
Batters AH1 - Ducks AH1        14.00
Ducks JH1 - Mulo JH1        14.00

Programma zondag 15 september

Schiedam JS2 - Ducks JS1        11:00
Schiedam JS2 - Ducks JS1        12:50


Liempdse golfers verslaan regen

De dertigste editie van 'De Liempdse' vond zaterdag plaats. Het strijdtoneel van het Liempdse golfkampioenschap was op baan Gendersteyn in Veldhoven, waar Cas Claassen, Liesbeth van Horen en het echtpaar Bert en Mien Kastelijn de sterkste waren.

In totaal speelde een recordaantal van 37 spelers mee, onder hen twaalf dames. Er waren diverse Liempdse titels te verdienen: twee voor de beste strokeplay-spelers (man en vrouw) en één voor het koppel dat de zogeheten stableford-competitie won.

Door de regenachtige omstandigheden tijdens het tweede deel van de wedstrijd, bleek het een lastige klus voor de golfers om met goede scores de negentiende hole te halen. Het was daarom ook niet verwonderlijk dat de spelers niet hun gebruikelijke niveau behaalden.

Desalniettemin wisten Cas Claassen bij de heren en Liesbeth van Horen bij de vrouwen (beiden met 96 slagen) boven de rest uit te stijgen. Het was voor beide de eerste keer dat ze kampioen van Liempde werden en de Willemine-van-Laarhoventrofee in ontvangst namen. De stableford-wedstrijd werd gewonnen door Bert en Mien Kastelijn, die respectievelijk 33 en 32 punten punten scoorden.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de traditionele afsluiting van het kampioenschap in café Het Wapen van Liempde, waar ook de eregalerij van alle eerdere titelhouders te zien zijn.

FOTO ONDER: De winnaars Cas Claassen en Liesbeth van Horen tijdens de prijsuitreiking. (Foto: eigen werk).

Afbeelding