Ben Mandemakers en Eric Berkhof delen 'rake klappen' uit, in ieder geval verbaal. (Foto: Chambre Sur Plus).
Ben Mandemakers en Eric Berkhof delen 'rake klappen' uit, in ieder geval verbaal. (Foto: Chambre Sur Plus). Foto: Chambre Sur Plus

BUSINESS BATTLE VOOR VILLA PARDOES

Ondernemers delen 'rake klappen' uit in Boxtel

JAN HERMENS

Topondernemers Ben Mandemakers en Eric Berkhof kruisen dinsdag 8 oktober in Boxtel de degens. Figuurlijk dan. De mannen komen naar de Magic Dome aan de Schouwrooij 27 op uitnodiging van ondernemersclub Chambre Sur Plus. DJ Sam Feldt geeft een gastoptreden.

'Rake klappen' is de naam van de business battle. Het wordt een discussie tussen twee grootheden uit het Nederlandse bedrijfsleven. Mandemakers heeft het bedrijf Mandemakers Groep opgericht en groot gemaakt en is eigenaar van diverse keuken- en woonformules. Hij is ook bekend uit de voetbalwereld. Eric Berkhof is directeur-eigenaar van Van Mossel Automotive Groep, in 2018 nog uitgeroepen tot het grootste autobedrijf van Nederland. Eric van Susante vertelt namens de organisatie van de business battle: ,,Eens per twee jaar houdt Chambre Sur Plus een groot evenement voor een goed doel. Rake Klappen is dit keer de activiteit, het goede doel is Villa Pardoes. Iedereen die het verhaal van Mandemakers en Berkhof wil horen, is welkom op 8 oktober. Met hun ervaringen vormen deze mannen een bron van inspiratie voor andere ondernemers. Hoe meer bezoekers, hoe meer geld voor Villa Pardoes."

Ben Mandemakers en Eric Berkhof dragen dit goede doel een warm hart toe, weet Van Susante. Villa Pardoes bestaat uit twaalf ruime vakantiewoningen en biedt gezinnen met een ernstig ziek kind in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar een gratis vakantie. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen. Ouders ontmoeten er lotgenoten. Ze kunnen er hun verhaal vertellen en ervaringen delen.

De twee ondernemers gaan niet helemaal op eigen houtje 'de ring in'. Simone van Trier en Joost Leenders presenteren de avond en leiden het gesprek. Van Trier is een ervaren gespreksleider en sprekerscoach. Leenders is mede-eigenaar van de Talentenacademie en werkt dagelijks met ruwe diamanten in de sport, entertainment en het bedrijfsleven.

SAM FELDT

Als de illustere sprekers de 'arena' verlaten hebben, treedt de Boxtelse DJ Sam Feldt op. Verder is er gelegenheid om te netwerken. Van Susante: ,,De avond is ook een geschikt moment om andere ondernemers te ontmoeten en contacten te leggen."

Aanmelden voor de business battle kan via de website www.chambresurplus.nl. Het programma begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur.