TWEEDE HELFT ZONDER DOELPUNTEN

ODC uit Boxtel voor rust al voorbij Essche Boys

ODC heeft de tweede bekerwedstrijd met 3-0 gewonnen van Essche Boys. In sportpark Molenwijk was die stand al bij rust bereikt. Lex van den Biggelaar en Sjoerd van Lokven (2) zorgden voor de doelpunten. Na rust verzuimden de tricolores om de score verder op te voeren. Om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken, moet het elftal komende zondag 15 september in Den Dungen winnen.

ODC begon matig aan het bekertoernooi door op 1 september met 0-0 gelijk te spelen tegen vijfdeklasser LSV. Tegen Essche Boys kreeg de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch de gelegenheid om de valse start recht te zetten. ODC moest het doen zonder keeper Jordy van der Zande, Remco Schellekens en Roel van Lokven, die allen geblesseerd waren. De tegenstander uit Esch leverde aan het einde van het vorig seizoen een uitstekende prestatie door te promoveren naar de vierde klasse.

STANDBEEN

In de zevende minuut kreeg ODC de eerste mogelijkheid. Van den Biggelaar had aan de linkerkant een prima actie in huis waarbij de bal via een Essche verdediger bijna in diens eigen doel ging. Meteen daarna kreeg Essche Boys een eerste kans. Bij een voorzet van Luuk Wolfs probeerde Luuk van Velthoven de bal achter het standbeen langs in het doel te werken. Sluitpost Robbie Roelofs doorzag dit en bracht namens ODC redding. Daarna kregen de tricolores diverse kansen. Bij een scrimmage voor het Essche doel kregen eerst Joep Timmermans en later Yassine Rouadi de bal niet in het net.

In de 22e minuut was het toch raak voor de thuisploeg. Van der Meijden lanceerde vanaf links Van den Biggelaar die de bal controleerde en bekwaam afrondde: 1-0. Het tweede doelpunt volgde snel. In de 27e minuut krulde Jasper Vorstenbosch een vrije trap tegen de paal. De rebound belandde via-via bij Van Lokven die verwoestend uithaalde: 2-0. In de fase die volgde, voorkwam de Essche keeper Bram Schoenmakers met een paar uitstekende ingrepen meerdere Boxtelse treffers. Desondanks maakten de tricolores op slag van rust toch de 3-0.

Na de pauze ging ODC op zoek naar meer treffers. Van der Meijden was in de 47e minuut dicht bij de 4-0 maar weer voorkwam Schoenmakers een tegengoal. Er volgden nog meer kansen, maar het ontbrak de ODC-ers in de tweede helft aan scherpte in de afronding. Naarmate het duel vorderde, kwam Essche Boys steeds vaker met goed spel onder de druk uit. De uitploeg kreeg in de persoon van Wolfs in de slotfase nog een kans op een eretreffer, maar ODC-doelman Roelofs voorkwam die. De stand bleef 3-0.

Zondag 15 september speelt ODC om 14.30 uur de laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi in Den Dungen.