Afbeelding
Foto:

EDELHERTENGEBIED GAAT GROEIEN MET HONDERD HECTARE

Informatieavond over natuurbrug De Mortelen

Ark Natuurontwikkeling en Brabants Landschap houden woensdag 18 september een informatieavond in herberg De Schutskuil over ecoduct De Mortelen. Aanleiding vormt de naderende voltooiing van de natuurbrug over het spoor tussen Boxtel en Best.

Natuurgebieden De Mortelen en De Scheeken worden op op twee plekken doorsneden. In 2003 werd al ecoduct Het Groene Woud over de rijksweg A2 gebouwd. Nu is natuurbrug De Mortelen in aanbouw over het spoor. Daarmee krijgen onder meer de twee jaar geleden losgelaten edelherten een leefgebied dat honderd hectare groter is. De bouw vindt plaats in het kader van het meerjarenprogramma ontsnippering van het ministerie van Waterstaat en Infrastructuur, die dit project samen met de provincie Noord-Brabant uitvoert.

De informatieavond in De Schutskuil aan de Oude Grintweg is vrij toegankelijk. Belangstellenden dienen zich echter wel aan te melden via www.edelherteninhetgroenewoud.nl. Tijdens de bijeenkomst worden de resultaten van de afgelopen tweeënhalf jaar gepresenteerd. Vervolgens wordt vooruit gekeken naar het toekomstige edelhertengebied. Aanwezigen kunnen na afloop vragen stellen. De avond begint om 19.30 uur; vanaf een halfuur voor aanvang is de herberg geopend. (Foto: Gerard Schalkx, mei 2019).