Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GILDENBONDSHARMONIE VERWELKOMT TWEEHONDERD LUISTERAARS

Kasteelconcert boeit ook binnenshuis

BERT PIJPERS

Ondanks dat het weer uiteindelijk meeviel, besloot de Gildenbondsharmonie vanwege slechte voorspelling toch haar jaarlijkse kasteelconcert binnen te houden. Het muziekgezelschap speelde niet in park Stapelen, maar in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Voor de publieke belangstelling maakte dat blijkbaar weinig uit. Ruim tweehonderd bezoekers werden onthaald op de muzikale middag.

Onder leiding van Roel van der Sloot opende het blaasbandje. Daarbij lieten de jonge muzikantjes enthousiast horen dat ze goed samen kunnen spelen. Dirigent Mari van Gils keek vervolgens met het leerlingenorkest nog eens terug op een aantal succesvolle evenementen van het vorige seizoen. Naast nieuw werk kwam ook muziek die al eerder was gespeeld op Onbeperkt on Stage en Kidz Got Talent voorbij. Daar had ook Lieke Verhoof opgetreden, en spontaan nam ze vanuit het publiek nu weer de microfoon ter hand om als Vaiana nog eens 'Ooit zal ik gaan' met het orkest mee te zingen.

HARMONIEORKEST

De harmonie opende met de nostalgische ouverture 'Zampa' en vervolgde met drie delen vol overbekende melodieën uit Griegs 'Peer Gynt' en twee sfeervolle 'Cajun Folk Songs' van Frank Tichelli om af te sluiten met een paso doble, waarmee dirigent Txemi Etxebarria met een accent van zijn eigen Spaanse oorsprong dit programma-onderdeel afsloot.

Het was aan Big Band Boxtel om voor een swingend einde te zorgen. Bekende liedjes en klassiekers werden door het publiek enthousiast ontvangen, waarbij ook de diverse solo's op veel applaus mochten rekenen. Het hoogtepunt werd verzorgd door Roy Hoffmans die op zijn bugel het bekende 'Sorry' van Kyteman prachtig vertolkte.

FOTO ONDER: De jonge muzikanten van de Gildenbondsharmonie lieten hun kunsten horen. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding