Bewoners van de Sint-Willibrordstraat krijgen een workshop van striptekenaar Ralph Dikmans. Dit is onderdeel van het verhalenproject in de straat. (Foto: Peter de Koning).
Bewoners van de Sint-Willibrordstraat krijgen een workshop van striptekenaar Ralph Dikmans. Dit is onderdeel van het verhalenproject in de straat. (Foto: Peter de Koning). Foto: peter de koning

BUURTBEWONERS SELISSENWAL TONEN KUNSTEN TIJDENS STRIPTEKENWORKSHOP

Verhalenproject Willibrordstraat krijgt kleur

LINDA VAN DE WIEL

Columns, uitleg over hobby's, interviews en nog veel meer komt voorbij in het verhalenproject van de Sint-Willibrordstraat in Boxtel. Zaterdag vond op huisnummer 53 een striptekenworkshop van Ralph Dikmans plaats. Met prachtige tekeningen over onder andere eenzaamheid, wensen en het avontuur dat je niet aanging, krijgt het project nog meer kleur.

Acht enthousiaste straatgenoten vonden hun weg naar de modelwoning in de Sint-Willibrordstraat. Allemaal wilden zij hun bijdrage leveren aan het door voormalig cultuurverbinder Romijn Conen geïnitieerde verhalenproject dat deels wordt gesubsidieerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

,,De tekeningen komen bij verhalen die geschreven zijn door of opgetekend voor straatbewoners", legde projectleider Trudy van Rooij uit. ,,We vragen daarom kunstwerken in bepaalde thema's te maken. Zo kunnen deelnemers een tekening maken over hoe zij hun doelen gaan bereiken."

De thema's die in het later dit jaar te verschijnen boek aan bod komen, zijn onder meer dagritmes van inwoners, hobby's als bierbrouwen en het aanleggen van een geveltuin. Ook korte verhalen en columns zijn erin te lezen. Ook worden de nodige (jeugd)herinneringen opgehaald door voormalige bewoners van de Sint-Willibrordstraat.

ENORME IJSCO

Maar eerst was er uitleg van striptekenaar Ralph Dikmans, die verrassende inzichten gaf over verhoudingen: ,,Je hoofd past vijf keer in je lijf, je armen reiken tot de heupen en je hand is bijna net zo groot als je gezicht", stelde hij.

Eren (7) wil graag dinosaurus worden en tekende er daarom een. ,,Maar ik tekende daarna toch een enorme muis. Mijn oma is er bang voor", grinnikte de jongen.

Ook het thema 'wat er gebeurt als je krijgt wat je wilt', kwam voorbij. Emma (9) wist precies wat zij wil: ,,Ik heb een enorme ijsco gemaakt met drie bolletjes. In welke smaken? Aardbei, smurf en vanille", lachte ze verlekkerd. ,,Op mijn tekening zie je dat het ijsje groter is dan mij dus ik ga het delen met papa, mama, mijn zus en mijn broertje."

MUSTANG

Marria (65) maakte haar tekening over eenzaamheid: ,,Ik heb mezelf getekend en ik word gebeld met de vraag of ik op bezoek wil komen. Dat gebeurt dagelijks en ik wil niet altijd langskomen. Degene die ik bel is eenzaam." Ze vervolgt, lachend: ,,Mezelf heb ik extra mooi getekend. Zo mooi zijn, is een wens."

Safia (50) tekende haar droomhuis. ,,Ik woon prima in de Sint-Willibrordstraat, maar zou graag in het buitengebied van Liempde wonen. Met een groot stuk grond bij het huis."

Ook de elfjarige Oguzhan denkt groots. ,,Mijn grootste wens? Rijden in een Mustang. Die teken ik dan ook, op een racebaan zodat ik kan scheuren." En waarom ook niet?

Het verhalenproject in de Sint-Willibrordstraat is bijna voltooid. Bewoners krijgen per huis één gratis exemplaar van het boek. Mochten zij of andere geïnteresseerden een exemplaar willen bestellen, kan dit door voor dinsdag 15 oktober te e-mailen naar: verhalen@trudyvanrooij.nl. De prijs van het boek is 14,99 euro.


Walk & Talk

Babel Bibliotheek in Boxtel houdt elke eerste dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur de bijeenkomst Walk & Talk. Werkzoekenden kunnen er hun netwerk uitbreiden en sollicitatietips uitwisselen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie via e-mail: walkentalkboxtel@babeldenbosch.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding