Kunstenares Monica Martinali uit Esch maakt voornamelijk metalen insecten in haar atelier. (Foto: Peter de Koning).
Kunstenares Monica Martinali uit Esch maakt voornamelijk metalen insecten in haar atelier. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

KUNSTENAARS GEMEENTE HAAREN STOPPEN MET EVENEMENT

Laatste atelierroute 4dekunsten in Esch

Metalen insecten, grote beeldhouwwerken en een installatie met een schedel. Atelierroute 4dekunsten, die voor de laatste keer plaatsvond in Esch en de overige dorpen van de gemeente Haaren, toonde bezoekers zaterdag en zondag opmerkelijke creaties van lokale kunstenaars.

In 2021 wordt de gemeente Haaren opgesplitst, waardoor de organisatie stopt met het houden van de atelierroute. Daarom luidde het toepasselijke thema van dit jaar Lest Best. Bezoekers konden veel creaties tegen gunstige prijzen kopen. Ook was er een grabbelton waarbij prijzen werden verdeeld. Elk atelier kende zijn eigen sfeer en entourage. Ook waren er verschillende disciplines te zien tijdens 4dekunsten. Zo kwamen schilderen, beeldhouwen, fotografie, keramiek, viltkunst en recyclingkunst aan bod. Er ontstonden boeiende gesprekken tussen bezoekers en de kunstenaars in hun atelier, aldus de organisatoren. Die houden de merknaam 4dekunsten en de gelijknamige website vooralsnog aan.

Afbeelding