Wedstrijd voor keukenprinsen en kookheldinnen

Kinderen die graag koken, kunnen zich uitleven tijdens de Keukenbazen Battle. Deze kookwedstrijd voor jeugd van 10 tot 12 jaar uit Noordoost-Brabant is inmiddels gestart, maar aanmelden kan nog tot en met 22 september via de www.keukenbazen.nl.

De teams van twee of drie keukenbazen krijgen als opdracht om een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit hun eigen buurt te maken. Per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 5 oktober in het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch. In elke gemeente jureert een lokale chefkok de ingezonden hoofdgerechten; in Boxtel is dat Frank van den Berk van restaurant De Rechter.


Kinderen samen met ouderen in beleeftuin Liduina

Zorgexpertisehuis Liduina heeft een samenwerking gestart met de Molenwijkschool. Zeven keer per jaar bezoeken leerlingen van de school aan de Achterberghstraat de nieuwe Dommeltuin bij het voormalige ziekenhuis.

De in juli geopende beleeftuin aan de oever van de Dommel biedt ouderen uit de zorginstelling de gelegenheid om van de natuur en de buitenlucht te genieten. Dat doen zij ook diverse malen met kinderen van de jenaplanschool. Vijftien kleuters bijten het spits af; zij gaan dinsdag 17 september naar de Dommeltuin. Doel is dat zij daar het een en ander leren, dat zij samen met de senioren de natuur beleven en activiteiten ondernemen. De Dommeltuin bij Liduina leent zich hier goed voor, want zij beschikt over rolstoelvriendelijke paden en bloeiende bloemen.


Verhuur pastorie

Stichting Woongewoon en wooncorporatie Joost ondertekenen maandag een huurovereenkomst voor de voormalige pastorie aan de Baroniestraat. Woongewoon realiseert in het monumenale pand een woonvorm voor zeven mensen met het syndroom van Down.