Afbeelding
Foto:

ERFGOEDVERENIGING IN LIEMPDSEN HERD

Leven oorlogsvlieger rode draad van lezing

Arnold van den Broek, secretaris erfgoedvereniging Kèk Liemt, verzorgt maandag 30 september een lezing over de bevrijding van Liempde tijdens de Tweede Wereldoorlog. De lezing start om 19.30 uur in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4.

Op 17 september 1944 startte de welbekende operatie Market Garden. Een afgeleide daarvan was de Operatie Pheasant. Die moest Brabant bevrijden van de Duitse bezetter. Op 23 oktober rukte de 51e Highland Division op in de richting van Schijndel. Deze aanval kreeg de codenaam Operatie Colin en leidde de bevrijding in van onder meer Schijndel, Boxtel en Liempde.

Tijdens de lezing neemt Van den Broek de bezoekers mee naar de bevrijding het dorp en krijgen de Liempdse gesneuvelden een gezicht. De rode draad in de voordracht is het verhaal van oorlogsvlieger, oom en naamgenoot Arnold van den Broek (zie portret hieronder) die tijdens een van zijn bombardementsvluchten voor de Nederlandse kust het leven liet.

LEZING

De lezing start maandag 30 september om 19.30 uur in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd. De inloop is vanaf 19.00 uur en de toegang is gratis. Tijdig aanmelden heeft de voorkeur via e-mailadres info@liempdsenherd.nl. Consumpties zijn voor eigen rekening. (Foto: erfgoedvereniging Kèk Liemt).


Film Kloosterhof

Dienstencentrum De Kloosterhof in Liempde houdt vanaf september maandelijks op woensdagavond een filmavond vanaf 19.30 uur. Entree kost 2,50 euro, inclusief koffie of thee. Wie wil weten welke films wanneer worden uitgezonden, kan kijken op de website: www.stg-bol-liempde.nl.