Loeren bij de boeren naar koeien die loeien in Esch

Drie agrarische ondernemers in Esch zetten zondag 8 september de deuren van hun bedrijven open voor het publiek.

Het gaat om rundveehouderij Halsebroek Melkvee & Wagyus aan de Halsebroek 2, Olislagers Geitenhouderij aan de Hal 17a en plantenkwekerij La Serra Exclusive Plants aan De Wertjes 8. Dit doen ze in het kader van Loeren bij de Boeren.

Frank en Judith van de Ven van het melkveebedrijf Halsebroek fokken met de exclusieve Japanse Wagyu runderen. Zij laten deze dag bezoekers hun bedrijf met melkrobot zien, die 24 uur per dag de koeien melkt. Arno Olislagers vertelt over zijn geitenhouderij en wat daar allemaal bij komt kijken. Als derde geven Joris en Mariƫlle Leijten rondleidingen door hun plantenkwekerij La Serra. Dit is een handelsbedrijf dat gespecialiseerd is in het importeren van diverse bomen uit Zuid-Europa. Daarnaast kweken zij kuipplanten.

De organisatie is in handen van de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) afdeling De Leye. Loeren bij de Boeren duurt van 11.30 tot 16.30 uur.


Durpskwis Liemt

De inschrijving voor de zevende editie van de Durpskwis Liemt is deze week van start gegaan. De commissie is dit jaar sterk verjongd. Zij heeft er voor gezorgd dat er dit jaar voor elke leeftijd wat in zit. Er is nog plaats voor enkele teams. Meer informatie is te vinden op www.facebook.nl/durpskwisliemt. Inschrijven kan door een teamnaam, teamcaptain en een telefoonnummer te mailen naar e-mailadres durpskwisliemt@gmail.com.

Fietstocht

De jaarlijkse fietstocht van Natuurwerkgroep Liempde is zondag 8 september. Lisette en Mari van der Velden, allebei lid van de natuurwerkgroep, nemen deelnemers mee naar mooie en bijzondere plekken in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Ze geven daarbij op diverse locaties uitleg. De start van de fietstocht is om 09.00 uur bij de kerk in Liempde. Rond 12.30 uur is het gezelschap daar weer terug. Aanmelden is niet nodig en deelname aan de excursie is gratis.