HobbyCentrum houdt zaterdag een open dag

Yoga, houtbewerken, beeldhouwen en computerlessen voor ouderen. Dit soort cursussen en meer zijn te volgen bij Hobbycentrum Boxtel.

Tijdens de open dag van zaterdag 7 september tussen 13.00 en 17.00 uur krijgen bezoekers mee wat er zoal te beleven is in het pand aan de Baroniestraat 105. Ze maken kennis met allerlei verschillende hobby's. Begeleiders en cursisten zijn aanwezig om uit de doeken te doen wat HCB inhoudt. Gedurende de open dag worden ook beweegworkshops gehouden. De toegang is gratis.


Terrasconcert

De Gimmese Kapel geeft zondag 8 september een terrasconcert bij café-zaal De Schuif aan de Dorpstraat 30 in Gemonde. De muzikanten van de kapel brengen een gevarieerd programma ten gehore van Tsjechische en Nederlandse blaasmuziek. Het terrasconcert start om 14.00 uur, de entree is gratis.


Ariosto Ensemble zingt motetten en Tudor-songs

Het Ariosto Ensemble verzorgt het eerstvolgende concert in de serie Klassiek in de Kerken. Dit is op zaterdag 7 september in de Sint-Petrusbasiliek en duurt van 16.00 tot 17.00 uur.

Het ensemble, met Boxtelaar Kees Doevendans in de gelederen, zingt onder andere muziek uit het Eton Choirbook.

Dit Eton Choirbook is een indrukwekkend koorboek dat bewaard wordt in de Eton College Library in het Engelse Windsor. Het is een cruciale bron voor de overlevering van de Engelse religieuze muziek uit de tijd van vóór de Anglicaanse kerk.

Het Ariosto Ensemble brengt drie grote motetten ten gehore. Daarnaast klinken enige 'Tudor songs and Carols' met luitbegeleiding. De toegangsprijs bedraagt vijftien euro; jeugd tot en met zestien jaar heeft gratis entree. Vooraf aanmelden wordt aanbevolen via e-mail: reserveren@klassiekindekerken.nl.