Afbeelding
Foto: Marita van Zutphen

BOXTEL LOOPT UIT VOOR WARMBLOEDIGE SAMBA

Batedeira brengt publiek in beweging

Schrille fluitjes snerpten zondagmiddag 1 september door de lucht. Opzwepende percussie vulde de Rechterstraat. De Copacabana was plots dichterbij dan ooit. Stil blijven staan bleek onmogelijk, de exotische nummers van sambaband Batedeira en andere bands zetten het publiek in beweging.

JAN HERMENS

Batedeira bestaat 25 jaar en viert dat met Samba Sunday in Boxtel. Verschillende groepen maken muziek in het centrum. Schaars geklede en soepel bewegende danseressen brengen de toeschouwers in vervoering. De Braziliaanse klanken trekken behoorlijk wat belangstellenden. Geen reuring in het centrum? Dat valt deze zondag nogal mee. ,,Er is ons al gevraagd of we zo'n dag niet vaker willen houden," aldus een woordvoerder van Batedeira.

FOTO BOVEN: Batedeira, in fraai groen gestoken, vierde zondag zijn zilveren jubileum met een zomers feestje in Boxtel. (Foto: Marita van Zutphen).


THEMA VAN TIJDSCHRIFT IS DIT KEER 'TROTS'

Magazine DIT zoekt evenementen voor kalender

Stichting Brabants Centrum brengt aan het eind van het jaar DIT Magazine uit. Met daarin onder meer een uitgebreide jaarkalender. Organisaties die een vermelding willen van hun activiteit in het tijdschrift, kunnen contact opnemen met het DIT-team. Het thema van deze editie is 'trots'.

Stichting Brabants Centrum is trots op de dorpen Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel en op alle evenementen die daar georganiseerd worden. Daarom moeten zo veel mogelijk activiteiten aan bod komen in de jaarkalender van DIT Magazine. De redactie van het tijdschrift heeft contact opgenomen met zoveel mogelijk organisaties. Wie de mail niet heeft ontvangen, maar wel graag zijn of haar evenement in 2020 onder de aandacht wil brengen, kan een e-mail sturen naar: marielle.wijffelaars@brabantscentrum.nl.

FOTO'S

Verder ontvangt de redactie van DIT foto's van de activiteiten die een plek moeten krijgen in de jaarkalender. In DIT Magazine verschijnen behalve een overzicht van wat er in Boxtel, Liempde, Esch, Lennisheuvel en Gemonde te doen is, ook verhalen over zaken waar inwoners trots op zijn. Dat kan een evenement zijn waar dorpsbewoners gezamenlijk de schouders onder hebben gezet of een multifunctionele accommodatie die wordt gerealiseerd. Maar denk ook aan mensen, zoals sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd. De eerste elftallen van Essche Boys en DVG bijvoorbeeld die vorig seizoen promoveerden. Of Nederlands dressuurkampioen Jolien Duijts.


Rabobank Hart van de Meierij verdeelt twee ton

Rabobank Hart van de Meierij stelt in 2019 in totaal 200.000 euro beschikbaar om te investeren in lokale clubs en verenigingen. De verdeling verloopt via Rabo ClubSupport.

Clubs en verenigingen die deelnemen aan Rabo ClubSupport voeren campagne om stemmen te werven voor een zelf opgegeven initiatief. Iedere stem is daarbij geld waard. Het goede doel kan van alles zijn. Van zonnepanelen op het clubhuis tot nieuwe uniformen, wedstrijdballen of instrumenten. Tot en met 20 september kunnen verenigingen en stichtingen die bankieren bij de Rabobank zich nog aanmelden en zo meedingen naar een geldbedrag. Leden van de Rabobank kunnen vanaf 27 september hun stem uitbrengen op hun favoriete doel.


Zonnebloem Liempde

De collecte van Zonnebloem Liempde heeft ruim 2.100 euro opgebracht. Met dit geld kan de lokale afdeling van de Zonnebloem diverse activiteiten voor ouderen en zieken op touw zetten. Maandagavond, toen de opbrengst bekend werd, was er blijdschap bij de vrijwilligers.