Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

UITERSTE INSCHRIJFDATUM IS 1 OKTOBER

Bokselse Kwis wil naar honderd teams groeien

De Bokselse Kwis trok vorig jaar zo'n tweeduizend deelnemers. De laatste jaren stortten zich telkens meer dan negentig teams vol overgave op de meest verrassende opdrachten. De organisatie wil graag groeien naar honderd teams. Aanmelden voor de editie van 2019 kan nog steeds, tot 1 oktober om precies te zijn.

De organisatie van het groots opgezette spel raadt iedereen aan zich zo snel mogelijk in te schrijven. Kwisteams die vóór dinsdag 10 september om 18.00 uur zijn aangemeld, ontvangen een belangrijke tip per mail. Inschrijven kan via de website www.debokselsekwis.nl.

EIGEN HOOFDKWARTIER

Het organiserende drietal Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens heeft sinds februari tal van foto's gemaakt, vragen bedacht en opdrachten uitgewerkt. Het is ook nu nog volop bezig met de voorbereidingen voor de grote avond: zaterdag 2 november. Het epicentrum bevindt zich bij En Garde!/Kin Khao, daar begint de Bokselse Kwis om 18.00 uur.

Daarna maken de deelnemers de vragen in een eigen hoofdkwartier. Ze sturen teamleden op pad voor de opdrachten die op locatie worden gemaakt. Denk aan taken als eendjes tellen in een etalage, prijzen noteren in een Poolse supermarkt en allerlei andere originele opgaven die de organisatoren hebben bedacht.

Elk jaar weer vormt de dorpsquiz een bonte mix van spanning, gezonde rivaliteit, maar vooral ontzettend veel plezier. Bijzonder aan het evenement is dat elk team zich inspant voor een lokaal goed doel. De prijzen die na De Bokselse Kwis worden vergeven, doneren teams aan de goede doelen waaraan die zich hebben verbonden. Diverse stichtingen en organisaties mochten al op een bijdrage van een groep Kwis-deelnemers rekenen.

BRABANTS CENTRUM

Stichting Brabants Centrum stelt dit jaar een bijzondere prijs beschikbaar. Van Amelsvoort: ,,Het goede doel waar het winnende team voor speelt, ontvangt in 2020 extra ondersteuning van stichting Brabants Centrum. Een mooie prijs waar we blij mee zijn."

Meer informatie over de Bokselse Kwis is te vinden op www.bokselsekwis.nl.

FOTO ONDER: Eendjes tellen in een etalage was een van de opdrachten van de Bokselse Kwis in 2017. Daarvoor moesten de deelnemers de straat op. Uiteraard probeerde ieder team zijn eigen score geheim te houden. (Foto: Albert Stolwijk).