Afbeelding
Foto:

Waar een klein dorp groots in kan zijn

RENS VAN DEN ELSEN

Esch stond dit weekend geheel in het teken van de Samenloop voor Hoop en daarmee de strijd tegen kanker. Het was een feest met twee kanten, maar de vreugde en de onderlinge verbondenheid overheersten.

Natuurlijk werd er ook vaak gedacht aan iedereen die ons ontvallen zijn door de ziekte, maar het leven vieren was net zo goed belangrijk. Dat en passant 84.335 euro is opgehaald was een welkome toevoeging. Initiatiefnemer Noor Janssen was even sprakeloos toen zondagmiddag het bedrag bekend werd gemaakt. ,,Ik had zelf rond de zeventigduizend euro verwacht, dit is echt heel mooi."

DUIZEND

De komende dagen zal het resultaat zelfs nog hoger uitvallen, zo zijn er nog bedragen die pas na de telling bekend werden. Zoals de duizend euro die stichting Brabants Centrum heeft opgehaald met het werven van nieuwe leden. Twintig van de dertig euro dat een lidmaatschap voor de rest van het jaar kostte schenkt de stichting aan de Samenloop voor Hoop in Esch. Dat bedrag werd ook nog eens verdubbeld.

Lees meer op pagina 16.

FOTO BOVEN: Gejuich en applaus bij de bekendmaking van het bedrag in Esch. ,,Meer dan ik had durven dromen", aldus Janssen. (Foto: Rens van den Elsen).