Hobbycentrum voortaan ook in Rabobank Boxtel

JULES HAMELEERS

Hobbycentrum Boxtel verzorgt naast creatieve lessen, ook programma's om 55-plussers te helpen op de digitale snelweg: Seniorweb. Bij de locatie aan de Baroniestraat is er alleen soms niet genoeg ruimte. Daarom helpt de Boxtelse vestiging van de Rabobank nu een handje.

,,Wanneer de aparte ruimte op de eerste verdieping in het Hobbycentrum niet vrij is, moeten we nu naar een plek waar wordt getimmerd en gelast. Dat kan afleidend zijn voor de docent en de cursisten", legt coƶrdinator Peter van Steenderen uit. ,,Daarom zijn we blij dat met de ruimtes van de Rabobank aan de Stationsstraat."

Er is daar een beamer, veel ruimte en een rustige omgeving voor de cursisten en de docent, aldus de projectleider. Op dinsdagen en donderdagen zal de computercursus daar plaatsvinden.

De lokale bank bevestigt dat de ruimtes beschikbaar worden gesteld als gift: ,,Rabobank is lokaal maatschappelijk betrokken en het bedrijf vindt zelfredzaamheid belangrijk. We vinden het fantastisch dat we dat op deze manier kunnen laten zien", aldus Inge Wagner van Rabobank.

VEILIG BANKIEREN

Rabobank wil het Hobbycentrum nog op een andere manier ondersteunen. Voor ouderen die niet zo digitaal zijn aangelegd, is internetbankieren vaak nog een uitdaging. Daarom gaat de Boxtelse bank cursussen geven over hoe dit veilig kan: het bedrijf is hierin namelijk gespecialiseerd. Van Steenderen: ,,Het doel is om de eerste cursus nog in 2019 te organiseren."


Start inschrijving appartementen Sparrenlaene

De bouw van het dertig appartementen tellende complex aan de Lisdodde in Boxtel gaat binnen niet al te lange tijd van start. Makelaars Nuyens uit Boxtel en Lelieveld uit Vught hebben de inschrijving voor Sparrenlaene geopend en starten binnenkort met de verkoop. Boxtelaren hebben hierbij, op verzoek van de gemeente, voorrang.

Projectontwikkelaar Cornelis Huygens uit Vught geeft aan dat er nog een paar kleine gemeentelijke procedures doorlopen moeten worden, voor de schop de grond in kan. Een exacte tijd wil de woordvoerder echter nog niet geven. ,,Maar er is wel ontzettend veel belangstelling voor", geeft hij aan.

De dertig appartementen variƫren in grootte van 91 tot 189 vierkante meter en in prijs van 325.000 tot 725.000 euro. Onder het complex komt tevens een afgesloten parkeerkelder, waar alle bewoners hun auto's kwijt kunnen. Sparrenlaene ligt naast het bosrijke gebied Sparrenrijk en is gelegen in de kleine woonwijk die grenst aan de Molenwijkseweg.