Afbeelding
Foto: Hans Verberk

DEN DUNGEN IS EEN MAATJE TE GROOT IN SPORTPARK WITVENSEDIJK

Essche Boys begint slecht in de beker

Misschien waren de voetballers van Essche Boys al met hun gedachten bij het naderende feestweekend, zat de Samenloop voor Hoop nog in de benen of misschien was Den Dungen gewoon een maatje te groot voor de ploeg trainer Leon van Wanrooij.

In ieder geval ging de eerste bekerwedstrijd voor de Esschenaren op eigen sportpark aan de Witvensedijk verloren. Den Dungen won met 0-3. De gasten zijn net als Essche Boys gepromoveerd en spelen nu in een klasse hoger dan vorig seizoen. Het niveauverschil was zondag echter duidelijk aanwezig.

Komende zondag voetballen de blauw-witten de derby in Boxtel tegen ODC. Wie weet is er dan wel reden voor gejuich. De bal gaat in sportpark Molenwijk rollen om 14.30 uur.

FEEST

In het weekend van 13, 14 en 15 september is het in ieder geval feest bij Essche Boys, ongeacht de resultaten. De club bestaat zestig jaar en geeft de aftrap voor een jaar vol jubileumactiviteiten.

Vrijdag 13 september is er van 18.30 tot 21.00 uur een receptie in het paviljoen aan de Witvensedijk in Esch. Een dag later, zaterdag 14 september, zijn er overdag sportieve spelletjes voor de jeugd en de senioren. Er is onder andere een mini-zeskamp, gevolgd door een feestavond met optredens van diverse artiesten. Crazy piano Matthijs en Jeroen van Zelst entertainen het publiek. Iedereen is welkom in de accommodatie van de Essche voetbalclub.

Zondag 15 september worden de vrijwilligers van de vereniging in het zonnetje gezet. Hun inzet verdient aandacht. Zij krijgen onder meer een lunch voorgeschoteld.

FOTO BOVEN: Essche Boys kon het in de bekerwedstrijd tegen Den Dungen niet bolwerken. Maar verloren of niet, over ruim een week is het feest. (Foto: Hans Verberk).


MTB toertocht

Fietsclub LTC 't Groene Woud uit Liempde houdt zondag 8 september haar MTB Toertocht. Startlocatie is café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat. Deelnemers kunnen 35, 50 of 65 kilometer fietsen. Inschrijven en starten is mogelijk van 08.30 tot 10.00 uur en kost drie euro voor leden en vier euro voor niet-leden.