RUIME WINST VOOR HONKBALMANNEN

Dames Ducks strijdend ten onder in Haarlem

Na een lange zomerstop stonden zondag de eerste wedstrijden op het programma voor de soft- en honkbalteams van sportvereniging Ducks. Sparks uit Haarlem was de tegenstander voor de vrouwen, de mannen stonden oog in oog met HSC Jeka uit Breda. Voor beide teams was het doel duidelijk: de zeges moesten mee naar Boxtel.

Het softbalteam van Ducks opende de score al in de eerste inning. De tweede score volgde in de vierde inning. Sparks strafte dit in diezelfde beurt gelijk flink af: er moesten maar liefst zeven punten worden geïncasseerd door Ducks. Dit waren er duidelijk te veel en het lukte de Boxtelse vrouwen niet nog iets terug te doen. In de achtste inning deed Sparks er zelfs nog een schepje bovenop. De eerste wedstrijd eindigde in 9-2, terwijl Ducks in eerste instantie dacht te winnen.

SPANNEND

Het team begon echter vol goede moed aan de tweede wedstrijd. Ducks wist opnieuw de score te openen in de derde inning en kwam tot vijf punten. Sparks zette daar slechts drie punten tegenover. In de vierde inning scoorden beide ploegen nog één keer. Dat resulteerde halverwege de spannende wedstrijd in de stand 4-6.

Het duurde nog twee innings voordat er weer gescoord werd. Ducks kwam tot twee punten, maar Sparks bleek nu pas echt warm te zijn gedraaid. Het team uit Haarlem liet zes punten noteren. Dit werd de nekslag voor Ducks. In de zevende inning lukten het de Boxtelse softballers niet meer om de zo verdiende overwinning binnen te slepen. De tweede wedstrijd eindigde wederom in een overwinning voor Sparks: 10-8.

STERK

De honkbalmannen van Ducks moesten het zondag in Breda opnemen tegen Jeka. Tijdens de thuiswedstrijd bleek de ploeg een gedegen tegenstander voor het Boxtelse team, het draait goed mee in de middenmoot en is defensief sterk. De mannen van Ducks ontwikkelen zich daarentegen ook snel, vooral op aanvallend gebied. Tijdens de vorige wedstrijd scoorden de Boxtelaren in twee beurten al veertien punten, onder andere door een homerun van middenvelder Thor van den Dool.

Zondag kreeg Jeka echter maar weinig kans om te scoren. Mede door de goede prestaties van werper Jeroen van Nes en een fraaie vangbal van Youri van Dulken. Met slechts twee honkslagen van het Bredase team tegen elf van Ducks begon de derde inning. De pitcherwissel van Jeka beperkte de schade en Ducks wist nog slechts enkele punten bij elkaar te sprokkelen. Ondertussen was de thuisploeg echter nog altijd scoreloos. Opvallend waren de nieuwe spelers van Ducks, Wijnand Schriemer en Youri van Dulken, die samen zes honkslagen sloegen en regelmatig fraaie vangballen maakten.

Later in de wedstrijd scoorden de bezoekers nog zes punten; de thuisploeg zette daar slechts twee scores tegenover. Dankzij een ijzersterke verdediging met een mooie vangbal van Max Denteneer, eindigde de wedstrijd in 2-20 in het voordeel van de Boxtelaren.

Ducks staat nu op de tweede plek in de competitie, vlak achter Gryphons uit Rosmalen.

HCB-jeugd verliest met opgeheven hoofd

De meidenteams C en D van handbalvereniging HCB '92 kwamen dit weekeinde in actie. Beide ploegen gingen strijdend ten onder.

De C-jeugd kwam zaterdag in Liempde in actie tijdens haar tweede veldwedstrijd van het seizoen. Op het buitenterrein van sporthal Pius X was Tremeg uit Gemert de tegenstander. De eerste helft stond Lieke Roovers op doel. Al vlak na de afworp scoorde Tess Berkien hoog in de hoek de 1-0. Daarna werd het al snel 1-1, maar Meike van den Bos scoorde het tweede doelpunt. Na deze sterke openingsfase bleken de meiden van Tremeg te sterk: zij liepen uit naar 2-10. Door een penalty zorgde Tess nog voor de 3-10, ze wist ook nog de 4-11 en de 5-11 aan te tekenen. Tot de rust werd het nog 5-15. Tremeg liep in de tweede helft snel uit naar 5-20. Tess bleek desalniettemin sterk in vorm: zij maakte alle doelpunten namens HCB in de tweede helft. Het mocht niet baten: het team verloor uiteindelijk met 9-28.

UITMUNTENDE KEEPER

Ondertussen trad het meiden D-team thuis aan tegen de jongensploeg van White Demons uit Berkel-Enschot. Na het startsein scoorde de tegenstander in de eerste minuten twee keer. Hoewel HCB nog op gelijke hoogte kwam (2-2), liepen de jongens van Berkel-Enschot richting de rust uit naar 2-9. In de tweede helft verbeterden de meiden van HCB hun samenspel. Er waren verschillende kansen om te scoren en dankzij uitmuntend keeperswerk van de HCB-goalie maakte White Demons in het tweede bedrijf slechts één punt. Desalniettemin verloren de meiden van Boxtel met 6-10.

35 'RUN TO THE STARTERS' BIJ MARVEL

Lopers trainen voor 21 kilometer

Liefst 35 lopers bereiden zich bij Marvel voor op deelname aan de halve marathon van Eindhoven, zondag 13 oktober. Ze volgen bij de Boxtelse atletiekvereniging een speciaal trainingsprogramma.

Het programma Run to the Start van Marvel-trainster Angela Mensink blijkt een schot in de roos. Het heeft namelijk ook elf lopers van buiten de vereniging aangetrokken. Zij namen een tijdelijk lidmaatschap om deel te kunnen meenemen. Run to the Start biedt zowel intervaltrainingen als duurlopen. Deelnemers lopen hierbij steeds in groepjes.