Afbeelding
Foto:

What's Up, Oranjestraat?

Deejay Robert Pouwels zet een groepje meisjes aan het dansen, kinderen leven zich uit op een waterglijbaan en andere attracties, hun ouders praten bij met vrienden en bekenden. Rosa van Oijen, haar zusje Senna, Shunnar Paula en Jesse van Son zijn zondag op de straatspeeldag van buurtvereniging Oranjestraat. Ze vermaken zich prima. Shunnar doet moeiteloos een salto op het springkussen.

Waar wonen jullie? ,,In Boxtel," antwoorden Jesse en Shunnar. ,,Wij komen uit Wamel", vertellen Rosa en haar zusje. ,,En onze achternaam schrijf je met één O en een IJ met twee puntjes."

Wamel, dat ligt in het Land van Maas en Waal, een aardig stukje uit de richting. Hoe komen jullie hier zo terecht? Rosa wijst op Jesse: ,,Wij kennen elkaar van de camping en zijn in Boxtel op bezoek."

Vinden jullie het leuk vandaag? ,,Ja, gezellig", klinkt het eensgezind. Wat vinden jullie het leukst? ,,De waterglijbaan", vindt Jesse. ,,En het eten", vult Shunnar aan. ,,Hij had mij uitgenodigd voor vandaag. Toen Jesse zei dat er friet was, had ik er meteen zin in."

Vijf meter verderop staan een paar meisjes vrolijk te dansen op klanken die uit forse boxen komen. Deejay Robert Pouwels moedigt ze aan. Niks voor jullie, om even mee te doen? Shunnar: ,,Nee, ik ben wel een danser, maar deze muziek is niet mijn stijl. Ik houd van breakdance, daar heb ik ook wel eens mee in de krant gestaan."

Jesse draagt een voetbalshirt. Driemaal raden van welke club: ,,Van PSV. Ik heb op voetbal gezeten."

Nog een snelle sprong op het springkussen en weg is het viertal. Op naar de bungeejump.

FOTO RECHTS: Van links naar rechts vooraan: Rosa, Senna (zwart shirtje), Shunnar en Jesse. De twee kinderen op de achtergrond wilden ook graag op de foto. (Foto: Jan Hermens).