Afbeelding
Foto: Neptunus '58

TAEKWONDOKA'S BIJ SAMENLOOP ESCH

Bijna 1.400 euro voor KWF

Taekwondoschool Dekker deed afgelopen zaterdag en zondag met een flinke afvaardiging mee aan de Samenloop voor Hoop in Esch. De sporters zamelden 1.395 euro in ten behoeve van KWF Kankerbestrijding.

De taekwondoka's wandelden met bestuurslid Stanley Portier in gedachten. Hij overleed niet lang voor de Samenloop. Bijzondere gast bij Taekwondoschool Dekker was master Peter Sanders, die met zijn vrouw Hetty de sporters kwam steunen.

FOTO BOVEN: Onder meer loper Mark de Vos (rechts) en Ad Dekker van Taekwondoschool Dekker zamelde geld in voor KWF tijdens de Samenloop voor Hoop. (Foto: eigen collectie).


THOM BAKKER (7) PAKT GOUD VRIJE SLAG

Liempdse zwemfamilie presteert in open water

Zowel Thom, Rafke als Puck Bakker uit Liempde kwamen afgelopen weekeinde in actie tijdens open waterwedstrijden zaterdag in Lith en zondag in de IJzeren Man in Vught. Namens zwemvereniging Neptunus '58 in Schijndel zetten zij uitstekende prestaties neer. Thom pakte op beide wedstrijddagen zelfs medailles.

De zevenjarige Liempdenaar pakte zaterdag goud en daags erna zilver op de 250 meter vrije slag. Grote zus Rafke viel net buiten de prijzen en werd zaterdag vierde op de 500 meter schoolslag bij de meisjes van tien en elf jaar. Toch was zij de snelste Brabander in het water en deed dus dus goede zaken voor het Brabants klassement. Ook een dag later was ze de snelste uit de provincie: Rafke zwom de 500 meter vrije slag en pakte een zevende plaats.

PUCK

Puck Bakker, de dertienjarige zus van Thom en Rafke, zwom op beide dagen de één kilometer vrije slag en werd twee keer dertiende bij de meisjes van twaalf tot en met veertien jaar. In Lith was ze maar liefst vijftien seconden sneller dan een week eerder in Oosterhout. Op zaterdag zwom ze, naast de kilometer, ook nog de 500 meter vrije slag. Daarop eindigde ze op de zevende en tweede plaats van Brabant.

Op zaterdag 14 september wordt het openwaterseizoen afgesloten in Sleeuwijk. Dan wordt ook bekend of de zwemmers van Neptunus '58 één of meerdere klassementsprijzen in de wacht hebben weten te slepen.

FOTO BOVEN: De zevenjarige Thom Bakker ging er in Lith met het goud vandoor. Daags erna werd hij in de IJzeren Man tweede op de hetzelfde wedstrijdonderdeel: de 250 meter vrije slag. (Foto: Neptunus '58).


TAVERBO-SPELER BESTE VAN NEDERLAND

Tafeltennisser Broos wint NK-D in Schiedam

Sjoerd Broos van tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo won zaterdag het NK op niveau D. Daags erna nam hij daardoor deel aan het NK-C en bereikte daarin de kwartfinales. Komend seizoen komt hij uit voor het vaandelteam.

Broos stond als tweede geplaatst en werd na een paar lastige winstpartijen eerste in de poule. Dankzij de gunstige loting kreeg de tafeltennisser in de vervolgronde een bye. Na dubbelpartijen te hebben gespeeld met Nick Klaver, kwam Broos beter in zijn spel dan in de poulefase. Hij won vervolgens in het enkelspeltoernooi met een afgetekende 3-0 van Dennis van Rutten. Vervolgens was het aan Broos om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Hij kwalificeerde zich hiervoor door met 3-0 van Uri Eugenia te winnen. Daarna kwam hij een lastige jonge jeugdspeler tegen; Steven van Haaften had noppen op zijn backhand en een sterke service. Na een lastig begin sloot Broos de wedstrijd met winst af: 3-1.

LICENTIE

Steven Tang van Belcrum had een goede dag en schakelde al enkele toppers uit. Maar toen hij in de halve finale de tafeltennisser van Taverbo tegenkwam, verloor hij met 3-0. Broos haalde aldus de finale, maar nog belangrijker: ook zijn C-licentie had hij in de tas. In de finale kwam Broos de als nummer 1 geplaatste Theerakant Manyam tegen. Deze speler schakelde onderweg ook al enkele toppers uit. Broos won de finale echter overtuigend.

Het NK-C daags erna begon veelbelovend: Broos kroonde zich tot poule-winnaar. Daarna kwam de vermoeidheid om de hoek kijken. Hij wist zich nog wel door de achtste finale te werken, maar uiteindelijk won Erik Mulder met overtuigend spel van de Boxtelse tafeltennisser in de kwartfinale.

FOTO LINKS: Sjoerd Broos van Taverbo-Sabo besteeg zaterdag de bovenste trede in Schiedam. (Foto: Taverbo-Sabo).

Afbeelding
Afbeelding