LIEMPDENAREN VOL GAS UIT STARTBLOKKEN

DVG verslaat Boskant in eerste bekerwedstrijd

DVG had zaterdag in de bekerwedstrijd tegen Boskant het vizier op scherp staan. De Liempdse voetbalclub speelt in de poule nog tegen Irene en Avanti om een plek in de volgende ronde.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of het scorebord moest er al aan te pas komen. De Liempdse verdediging was kennelijk nog niet helemaal wakker. Eenmaal alert, stond het al 0-1. Een aanval over de rechterkant werd afgerond met een voorzet en bij een tweede schietkans was het raak voor Boskant. DVG raakte niet in paniek en na een kwartiertje voetballen stond de gelijkmaker op het bord. Een onderschepping op het middenveld door Ruud Pijnenburg vormde de inleiding voor de treffer. Hij kon zo doorlopen en legde af op Tommy van Schijndel die handig de keeper omspeelde: 1-1. Een aanval van Boskant over links ging voorbij aan het doel van Paul Winters, die samen met de teruggekeerde Rens van Akker strijdt om de positie van eerste doelman.

De tweede treffer van DVG werd door een Boskant-verdediger subtiel langs zijn eigen keeper gewerkt. De voorzet kwam van de voet van Twan van den Broek: 2-1. Een solo van Liempdenaar Bas van Houtum werd door de verdediging onreglementair onderbroken en de scheidsrechter, die een gemakkelijke middag beleefde, wees resoluut naar de penaltystip. Bas Smulders scoorde beheerst de 3-1. Kort voor rust werd er nog tweemaal doel getroffen. Een diepe bal op de snelle Van Schijndel kwam al stuiterend vrij voor het doel waarna Van Houtum koppend kon scoren: 4-1. Boskant bleef enigszins in het spoor door de 4-2 te maken. Een klutsbal ging via via uiteindelijk in het Liempdse doel.

ROMMELIGER

Na rust speelde DVG veel rommeliger en Boskant profiteerde van onzekerheden in de Liempdse defensie. Een goede aanval werd een beetje slap ingeschoten waardoor die op de doellijn nog gered kon worden. Niet veel later werd het alsnog 4-3 door een afstandsschot dat via de paal in de goal ging.

De beslissing viel een kwartier voor tijd. Een uittrap van Winters werd goed doorgekopt en toen een Boskantse verdediger uitgleed, had Van Schijndel vrije doorgang: 5-3. Boskant moest in DVG zijn meerdere erkennen. De Liempdenaren liepen in de slotfase uit naar 6-3. Teun Welvaarts maakte beide doelpunten.

Zaterdag 7 september speelt DVG uit om 18.00 uur uit tegen Irene in Gemonde.

FOTO ONDER: Maakt deze DVG-speler hier hands of lijkt dat maar zo? (Foto: Toon van Ruremonde).

MUNSELSE VOETBALPLOEG HAALT UIT

RKSV Boxtel begint het bekertoernooi met zege

Voor het eerste elftal van RKSV Boxtel begon het bekertoernooi zondag thuis tegen Knegselse Boys. Een tegenstander uit de vijfde klasse, maar dat wil op voorhand niet direct iets zeggen. Vanaf het begin van de wedstrijd toonde Boxtel echter dat het op eigen veld heer en meester was: 6-0.

Meteen na de aftrap ziet het publiek de eerste serieuze aanval over rechts met bijbehorende voorzet. Deze resulteert echter niet in de openingstreffer. Zo zijn er in het eerste kwartier nog meer van dit soort ballen te aanschouwen, maar vooralsnog wil er geen doelpunt vallen.

Het Knegselse team meldt zich een aantal maal in het zestienmetergebied van Boxtel, zonder echt gevaarlijk te worden. Toch valt in de zestiende minuut de 1-0 na een voorzet over links. Deze wordt onfortuinlijk door Daan Willems van Knegsel in eigen doel gegleden. Het is duidelijk dat Boxtel beter combineert en veruit het meeste balbezit heeft, maar de Munselploeg verzuimt dit om te zetten in een grotere voorsprong. Vlak voor rust had nog een treffer kunnen vallen na goed doorgaan van Lars van Hamond. De bal belandt bij Djuric Doran. Hij gaat voor eigen succes, maar hij had de bal beter breed kunnen leggen. Het blijft daarom 1-0 en bij deze stand fluit scheidsrechter Van der Velden voor het rustsignaal.

Na de rust verandert er aan het spelbeeld niet veel, maar Boxtel zet wel meer druk naar voren. Na drie minuten krijgt Valentijn Waals de bal op rechts en hij schiet deze in de korte hoek langs keeper Van Bree. De 2-0 staat genoteerd en hiermee lijkt de ban gebroken. Na 52 minuten krijgt Knegsel-speler Willems rood na het neerhalen van Van Hamond.

WISSELEN

Na bijna een uur spelen zet de trainer van Boxtel al zijn wissels in. Mitchell Vogels, Doran en Jari Klijmij verlaten het veld. Lars Timmers, Rick van Hamond en Jesse van Homelen nemen hun plaatsen in. Een kantelpunt in de wedstrijd. Dit blijkt al als Robin van de Laak na drie minuten een voorzet geeft. Een verdediger van Knegsel zit er compleet naast en de bal valt voor de voeten van Van Homelen. Die bedenkt zich geen moment en jaagt de 3-0 in de touwen. Weer een paar minuten later is de 4-0 een feit. Na een mooie bal van Haike van Heesch op Waals, wordt laatstgenoemde gevloerd in het strafschopgebied. Lars van Hamond eist de penalty op en schiet deze beheerst binnen. De doelpunten volgen elkaar nu in rap tempo op. Na een aanval over meerdere schijven is het weer Lars van Hamond die scoort, hij laat de 5-0 optekenen. De wedstrijd is nu wel gespeeld, maar toch valt de 6-0 nog. Wederom is Lars van Hamond hierbij betrokken. Hij weet de bal bij Van de Laak te krijgen, die het laatste doelpunt van de middag binnenschiet.

Zondag 8 september reist het eerste team van RKSV Boxtel af naar het veld van Spoordonkse Boys voor de volgende bekerwedstrijd.