Nieuwe inrichting voor deel van Runsdijk in Esch

De Runsdijk en de kruising Postelstraat in Esch zijn vanaf maandag 9 september zes weken afgesloten voor verkeer. De weg wordt opnieuw ingericht vanaf de bebouwde kom tot en met de t-splitsing Postelstraat.

De straat wordt vast klaargemaakt voor de aansluiting met de nieuwe wijk Reigerskant. Zo verdwijnt de versmalling met drempel en krijgt de splitsing een overzichtelijkere inrichting. De nieuwe zijweg voor het nieuwbouwplan wordt een gelijkwaardige kruising.

COMPLEX

Omdat de weg in de genoemde periode toch open ligt, wordt meteen het oude riool vervangen en een regenwaterriool aangesloten. De werkzaamheden zijn, ondanks de geringe lengte van het werk, complex. Dit komt mede door de grote hoeveelheid kabels en leidingen in de grond.

Autoverkeer richting rijksweg A2 wordt omgeleid via Boxtel. Fietsers kunnen langs de werkzaamheden lopen. Omdat de kruising Postelstraat en Runsdijk is afgesloten, wordt de Postelstraat voor verkeer in beide richtingen in deze periode toegestaan.


Gemengd Koor Liempde geeft
een koffieconcert

Het Liempds gemengd koor geeft zondag 15 september een uitvoering in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4. Het koffieconcert begint om 11.00 uur, de toegang is gratis.

Het koor staat onder leiding van dirigent Miriam van den Boer, de begeleiding is in handen van pianist John Pouwels. Bij mooi weer is het concert buiten. De koorleden bieden een gevarieerd en verrassend optreden.

LEDEN

De zangvereniging kan nieuwe leden gebruiken. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de secretaris van het koor via e-mailadres janvandewiel@xs4all.nl.