Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Cafetaria 't Lambertje 10 jaar in Boxtel

Jubileumfeestje met gratis frietjes en ijsco's

RENS VAN DEN ELSEN

Cafetaria 't Lambertje viert in de maand september dat hij tien jaar in Boxtel zit. Winkelcentrum Oosterhof is sinds 2009 de tweede locatie waar de familie Van de Laar haar frietjes bakt en haar gasten van (soft)ijsjes voorziet. Het jubileum wordt op ludieke en smakelijke wijze gevierd, namelijk met gratis friet en ijs.

Ingrid van de Laar runt al negentien jaar cafetaria 't Lambertje aan de Sint-Lambertusweg in Gemonde. ,,Na verloop van tijd hadden we eigenlijk een aantal man personeel teveel rondlopen, toen kwam toevallig de locatie in Boxtel vrij en dat bood voor ons de ideale kans om uit te breiden. Zodoende hebben we ons team ook kunnen behouden", vertelt Ingrid. Haar man Mari zegde zijn baan op en ging fulltime meewerken in het bedrijf. Sindsdien runt hij de zaak in winkelcentrum Oosterhof samen met filiaalleider Ellen Wouters, Ingrid bleef verantwoordelijk voor het cafetaria in Gemonde.

VERNIEUWEN

Het ondernemerspaar hoopt nog lang in Oosterhof actief te blijven. Alle ontwikkelingen volgen Ingrid en Mari dan ook op de voet. ,,Toen we in 2012 gingen verbouwen zeiden ze tegen ons: 'zou je dat nu wel doen?'. Ondertussen zijn we weer toe aan vernieuwing", vertelt de onderneemster. 't Lambertje kan volgens haar wel wat extra ruimte gebruiken. ,,We willen meer mogelijkheden om te lunchen en het zit- en afhaaldeel scheiden. Daarnaast zijn we onlangs begonnen met een eigen bezorgdienst. Allemaal zaken die meer ruimte vergen, dus hopelijk gaan de plannen snel door", vervolgt Ingrid.

TIEN UUR LANG

In september heeft 't Lambertje een aantal acties op de rol staan. Zo delen de medewerkers van het cafetaria woensdag 4 september tussen 14.00 en 16.00 uur ijsjes uit en geven de andere winkeliers in Oosterhof de hele maand munten van vijftig eurocent uit met een sticker van de frietboer die bij inlevering een euro waard zijn.

De grootste actie vindt dinsdag 10 september plaats. Dan kan iedereen tussen 10.00 en 20.00 uur een gratis frietje komen halen bij de kraam voor de zaak. Ingrid: "Tien uur lang patat uitdelen vonden we wel ludiek om ons tienjarig bestaan extra kracht bij te zetten."

FOTO ONDER: Medewerker Desiree van Dun (links) en filiaalleider Ellen Wouters. Zij is samen met eigenaar Mari van de Laar (niet op de foto) verantwoordelijk voor de Boxtelse vestiging van 't Lambertje. (Foto: Peter de Koning).