Afbeelding
Foto:

ZAAK TEGEN DIERENACTIVISTEN BREDE HEIDE VAN START

Actie streeft hoger doel na dan inbraak

RENS VAN DEN ELSEN

De advocaten die de activisten bijstaan die op 13 mei de varkensstal aan de Brede Heide in Lennisheuvel binnenvielen, streven een hoger doel na dan waarvoor de verdachten zijn opgepakt. Namelijk het onrecht wat dieren wordt aangedaan binnen de agrarische sector en de vrijheid van demonstratie. De politierechter ging dinsdag bij aanvang van de rechtszaak niet in op alle verzoeken van de verdediging.

Tijdens de regiezitting werd besproken hoe de zaak tegen de 67 gearresteerde dierenactivisten verder zal verlopen. Zij worden beschuldigd van huisvredebreuk en inbraak. Het Openbaar Ministerie benadrukte dinsdag dat het vooral gaat om de mogelijke strafbare feiten die zijn gepleegd.

De zaak trok veel bekijks, vooral van regionale en landelijke media. Een tiental boeren was aanwezig als steunbetuiging aan de gehele agrarische sector.

Lees meer op pagina 3.

FOTO BOVEN: Voorzitter Wim Jennissen (links) van ZLTO-afdeling Dommeldal praat na afloop buiten de rechtbank in 's-Hertogenbosch nog even na over de zitting van dinsdagmiddag. (Foto: Rens van den Elsen).