Jan Pennings van Tunnel Vision presenteerde het ontwerp maandagavond in Muziekhuis Boxtel.
Jan Pennings van Tunnel Vision presenteerde het ontwerp maandagavond in Muziekhuis Boxtel. Foto: Henk van Weert

DRUKKE TIJDEN VOOR BOXTELSE GRAFFITI-KUNSTENAARS VAN TUNNEL VISION

Passage Riche krijgt 58 meter hippe streetart

HENK VAN WEERT

Als komende zondag graffiti-festival Tunnel Vision 4.0 achter de rug is, wacht de drie spuitbuskunstenaars van deze Boxtelse stichting een nieuwe klus. Paul Jongsma, Mitch Koningstein en Jan Pennings hebben naar verwachting zes zaterdagen nodig om de gevel van Muziekhuis Boxtel een kleurrijke uitstraling te geven.

In juli is Passage Riche waaraan het Muziekhuis is gevestigd, volledig vernieuwd. Eerder was de gevel van de zaal al geschilderd in een effen kleur. Die vormt de ondergrond waarop de drie graffiti-kunstenaars komende weken aan de slag gaan. Ze kozen voor afbeeldingen van populaire zangers en zangeressen uit heden en verleden. Variërend van Ariana Grande tot Frank Sinatra; deel realistisch, deels grafisch vormgegeven. Daarnaast komen er diverse muziekelementen voorbij: van instrumenten tot geluidsdragers.

VERRAST

Pennings presenteerde samen met zijn collega's Jongsma en Koningstein maandagavond het ontwerp in het Muziekhuis. Daarbij waren niet alleen vertegenwoordigers van het beheerstichting aanwezig, maar ook van restaurant Di Piú en Kindertuin. Voorzitter Jack van Geel van het Muziekhuis was positief verrast. ,,Ik was een beetje huiverig dat het een te bont en wild spektakel zou worden, maar het tegendeel is waar. Dit ontwerp geeft een rustige uitstraling."

Mits het droog weer is, beginnen de drie graffitispuiters zaterdag 7 september met de voorbereidingen van hun 58 meter lang street-artschilderij. Zaterdag 9 november staat het officiële heropening van Passage Riche gepland. Dat gebeurt door reus Jas de Keistamper in samenwerking met een vertegenwoordiger van het college van B en W. De gemeente Boxtel droeg financieel fors bij om de reconstructie gestalte te geven.

FOTO RECHTSBOVEN: Jan Pennings van Tunnel Vision presenteerde de ontwerpen (zie drie foto's rechts) voor de passage maandagavond in Muziekhuis Boxtel. (Foto's: Henk van Weert).


Appartementen Princenlant gaan in de verkoop

De vierde fase van Princenlant gaat in de verkoop. Inschrijven kan van donderdag 5 tot en met maandag 16 september bij Nuyens Makelaars aan de Rechterstraat 49b in Boxtel. Ontwikkelaar Hurks houdt bij de start van de inschrijvingen tevens een informatiemiddag in grand café Rembrandt.

Tijdens de informatiebijeenkomst in de Rechterstaat worden ontwerpen en zaken als verkoopprocedure en mogelijkheden in de afwerking toegelicht. Het gehele projectteam is dan aanwezig om individuele vragen te beantwoorden. Na afloop ontvangen bezoekers een brochure.

De toelichting vindt donderdag twee keer plaats: om 13.00 en om 15.00 uur. In totaal zijn er honderd plaatsen beschikbaar in Rembrandt. Daarom wordt gevraagd om aan te melden. Dat kan via www.princenlant.nl. Daarvoor moet wel een account worden aangemaakt. Telefonisch aanmelden kan ook via (0411) 67 64 48.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Van links naar rechts: Paul Jongsma, Jan Pennings en Mitch Koningstein van stichting Tunnel Vision met hun 58 meter lange ontwerp voor de gevel van Muziekhuis Boxtel.
Jan Pennings van Tunnel Vision presenteerde het ontwerp maandagavond in Muziekhuis Boxtel.