Afbeelding
Foto: Sander van Gils

GROOTS JUBILEUMFEEST VOETBALCLUB ESCH

Essche Boys viert zestig jaar verenigingsvoetbal

Voetbalclub Essche Boys bestaat zestig jaar. Er vinden gedurende het hele komende seizoen diverse activiteiten plaats om dit jubileum te vieren. De aftrap van het feestjaar is het weekend van 13, 14 en 15 september.

De club begint het feestweekend met een receptie op vrijdag 13 september van 18.30 tot 21.00 uur in het paviljoen aan de Witvensedijk. (Oud-)leden kunnen hier herinneringen ophalen en bijpraten met teamgenoten. Een dag later, zaterdag 14 september, zijn er overdag sportieve activiteiten voor de jeugd en de senioren, gevolgd door een feestavond met optredens van diverse artiesten. Iedereen is er welkom.

LUNCH

Zondag 15 september worden de vrijwilligers van de voetbalclub in het zonnetje gezet. Zij krijgen onder meer een lunch voorgeschoteld.
Later in het jaar zijn er nog andere jubileumactiviteiten. Zo vindt in januari 2020 de derde editie van de Dag en Nacht Van Essche Boys plaats, een fietsevenement op hometrainers dat 24 uur duurt en alleen in een lustrumjaar wordt gehouden. Later volgt meer informatie over deze en andere activiteiten.

Voor het feestjaar officieel van start gaat, wordt er ook al gevoetbald. Het seizoen begint voor Essche Boys goed, want het eerste elftal keerde afgelopen seizoen, na een jaar afwezigheid, terug in de vierde klasse.

Zondag 1 september speelt het vaandelteam een bekerduel met Den Dungen. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur op het hoofdveld van het sportpark aan de Witvensedijk.

Lennisheuvel

Spirituele bijeenkomst

Passageschool Het Eigen Pad houdt dinsdag 10 september om 19.30 uur in gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel een spirituele bijeenkomst. Wie zichzelf vragen stelt over het hoe en waarom van het bestaan is welkom om binnen te lopen en gelijkgestemden te ontmoeten. Tijdens de bijeenkomsten worden inzichten en ervaringen gedeeld en maakt de bezoeker kennis met de kijk van de Leraren van Gene Zijde. Meer informatie op www.heteigenpad.nl.


Sfeervolle en humoristische gezinsdag ZLTO

De regionale afdeling Dommel & Aa van de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) heeft een sfeervolle gezinsdag achter de rug. De jaarlijkse viering voor boerenfamilies werd zondag vanwege de fusie van de Boxtelse en Sint-Michielsgestelse afdelingen gehouden op het erf van het tuinbouwbedrijf van de familie Van Dam.

De dag begon met een viering onder leiding van pastor Christ van Beurden. Die wist op een wijze en humoristische manier het thema, eenheid in verbondenheid, goed te verwoorden. Hierna volgde nog een optreden van het Boxtelse Verrijzeniskoor, werden de jubilarissen gehuldigd en namen de bezoekers deel aan een quiz. De dag werd afgesloten met een buffet. Hiermee sloot de nieuwbakken fusieorganisatie de eerste gezamenlijke gezinsdag smakelijk af.

NWG Liempde per fiets door Het Groene Woud

Natuurwerkgroep (NWG) Liempde houdt zondag 8 september haar jaarlijkse fietstocht. Twee van de leden, Lisette en Mari van der Velden, nemen deelnemers mee naar mooie en bijzondere plekken in Nationaal Landschap Het Groene Woud.

De fietstocht zou eerst aankomende zondag worden gehouden, maar is dus verzet. Het doel van de tocht is om in goed gezelschap en in een rustig tempo te genieten van de natuur in de omgeving. Onderweg stoppen de deelnemers op enkele plaatsen om daar nader aandacht aan te geven. Daarnaast is er een koffiemomentje, op kosten van de NWG.

De start van de fietstocht is om 09.00 uur bij de kerk in Liempde. Rond 12.30 uur is het gezelschap daar weer terug. Iedereen is welkom om mee te fietsen. Aanmelden is niet nodig en de deelname is gratis.


AUTO BELANDT IN GEMONDSE SLOOT

Bestuurder dronk bijna zeven keer het toegestane

Een 53-jarige Schijndelaar is vrijdag door de politie aangehouden na een eenzijdig ongeval aan de Kriekelaar in Gemonde. De man had bijna zeven keer meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed, zo werd vastgesteld op het politiebureau.

De bestuurder belandde met zijn auto in de sloot op de T-splitsing met De Schoonberg in het buitengebied van Gemonde. De ambulancedienst keek de man ter plaatse na. Tijdens de blaastest bleek hij teveel te hebben gedronken, waarna hij werd meegenomen naar het bureau. ,,Hij was behoorlijk onder invloed. De ademanalyse gaf 1445 ug/l aan terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan", zegt een woordvoerder van de politie.

Het rijbewijs van de Schijndelaar is ingenomen. De man kreeg tevens een rijverbod van negentien uur en moet voor de rechter verschijnen. Er raakte verder niemand gewond bij het ongeval. (Foto: Sander van Gils).

Esch

Kofferbaksale

Wie overtollige huisraad en andere tweedehands artikelen van de hand wil doen, kan zondag 8 september deelnemen aan de kofferbakverkoop van de Essche carnavalsvereniging 't Bacchuscorps. Afhankelijk van het soort voertuig betalen verkopers voor een standplaats prijzen vanaf 10 euro. Aanmelden kan via siermetaaltimmermans@zonnet.nl of 06-20 95 28 48 (tussen 18.00 en 21.00 uur).