Grafiekkunst in Liempdsen Herd

Etsen, Toyobo-drukken en computertekeningen. Jan van Dingenen exposeert met deze werken van 1 tot en met 29 september in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 in Liempde. De tentoonstelling is te bezichtigen gedurende de openingstijden: de hele week, behalve maandag en woensdag, van 11.00 tot 16.00 uur. Op alle zondagen geeft de kunstenaar uitleg over zijn werk.

Jan van Dingenen maakt al meer dan veertig jaar grafiek; afbeeldingen op papier waarvan je er meer dan één kunt maken en die allemaal net anders zijn. Hij maakt vooral etsen: afbeeldingen gedrukt met een bewerkte metaalplaat. Maar ook de zogeheten Toyobo-druk, een grafische drukmethode met fotogevoelige lagen, behoort tot zijn werkveld. Ook maakt Van Dingenen eigenzinnige tekeningen met het computerprogramma CorelDraw.

Natuur is het thema dat vaak de boventoon voert in zijn kunst, zoals dieren, planten en landschappen. Maar ook mensen en erotiek komen vaak in zijn werk voor. Op de tentoonstelling in D'n Liempdsen Herd zijn prenten in de verschillende technieken te zien. Alle prenten zijn, in beperkte oplage, te koop. Op alle zondagen tijdens de expositieperiode is de kunstenaar aanwezig van 14.00 tot 16.00 uur.