Afbeelding
Foto: Peter de Koning

OPENING VAN JEU-DE-BOULESBAANTJE EN OVERKAPPING

Joost voert eerste cadeau-ideeën uit

RENS VAN DEN ELSEN

Met de opening van een jeu-de-boulesbaantje bij gemeenschapshuis De Rots en een ontmoetingsplek in de tuin bij De Kloosterhof in Liempde, heeft woonstichting Joost haar eerste cadeau-ideeën ten uitvoer gebracht. In het kader van het 100-jarig bestaan van, toen nog, Sint-Joseph, wilde de corporatie alle wijken in de gemeente Boxtel waar zij actief is iets geven. Wat, dat mochten de bewoners zelf aandragen. Veel inwoners grepen dat aan om hun idee kenbaar te maken bij de woonstichting. Die kreeg in totaal 23 verzoeken binnen.

De deelnemers aan Dagje Thuis in De Rots genoten dinsdagmorgen eerst nog even in de koelte van een ventilator van een kop koffie en een gebakje. De komst van de jeu-de-boulesbaan werd namelijk door een van de leden van de groep geïnitieerd en was dan ook reden voor een klein feestje, waarbij zelfs de (non-alcoholische) champagne niet ontbrak.

BALLETJE WEG

Corry den Dekker zag de oproep van woonstichting Sint-Joseph begin dit jaar voorbij komen en reageerde meteen. ,,Ik woon weliswaar in de wijk Breukelen, maar vond dat zo'n baan hier het beste kon komen", gaf ze aan. Tot voor kort speelden de senioren, die wekelijks in De Rots samen komen om te kletsen en wat te bewegen, het Franse balspel op het grasveldje naast de fietsenstalling. Dat was echter niet altijd een succes. ,,Er lag vaak hondenpoep of we konden het but-balletje niet goed zien in het gras als dat nog niet gemaaid was", aldus Den Dekker. Ze besloot iedereen binnen Dagje Thuis op te roepen om zich hard te maken voor de grindbaan, zodat ze voortaan hun geliefde spel makkelijker konden spelen. Middels een verjaardagskaart, waarin iedereen Sint-Joseph feliciteerde met het jubileum, werd de oproep nog eens extra kracht bij gezet.

LEUK

Binnen de woonstichting werd de actie van de senioren gewaardeerd en het team ging ermee aan de slag. ,,Mevrouw Den Dekker was een van de eerste die een idee bij ons indiende en ook nog eens op zo'n leuke manier. Daar moesten we natuurlijk wel iets mee doen", gaf wijkconsulent Sandra Biemans van Joost aan tijdens de openingshandeling.

In totaal kreeg de corporatie 23 aanvragen binnen uit de gemeente. ,,In eerste instantie wilden we per wijk één idee realiseren, maar de meesten waren zo leuk dat we er meer mee moesten doen", aldus Biemans. ,,Een aantal ging echter over de aanleg van een speeltuin in de buurt. Daar kunnen we als woonstichting niet aan beginnen vanwege allerlei eisen. Maar dat leeft wel in de wijk, dus we hebben de verzoeken niet naast ons neergelegd, maar gebundeld en aan de gemeente overgedragen. Die heeft er immers een beleid op gemaakt", vervolgde de wijkconsulente.

INSTUREN

Biemans gaf ook aan dat inwoners wensen in mogen blijven dienen. ,,Zolang die een bijdrage leveren aan het verhogen van de leefbaarheid in de wijk, zijn nieuwe ideeën altijd welkom. We bekijken per geval wat mogelijk is en nemen altijd even contact op."

Joost heeft de komende weken en maanden nog voldoende werk voor de boeg, want dan worden de overige, uitvoerbare aanvragen verder bekeken en waar mogelijk gerealiseerd.

FOTO BOVEN: Met het knippen van een lintje en het gooien van de eerste jeu-de-boulesbal, werd de nieuwe baan naast gemeenschapshuis De Rots officieel geopend.

KLEINE FOTO: Maandag werd bij dienstencentrum Kloosterhof in Liempde een overkapping feestelijk geopend. Ook die was een cadeau van Joost. (Foto's: Peter de Koning).

Afbeelding