The Brain organiseerde ook al vaker de Top 2000-quiz in de eerste week van het jaar, waarmee het bedrijf elk jaar geld ophaalt voor het goede doel. (Foto: Crebas Fotografie, 2018).
The Brain organiseerde ook al vaker de Top 2000-quiz in de eerste week van het jaar, waarmee het bedrijf elk jaar geld ophaalt voor het goede doel. (Foto: Crebas Fotografie, 2018). Crebas Fotografie

ZESDE SEIZOEN PUBQUIZEN START OP 5 SEPTEMBER IN DENZIZ

The Brain stort zich in het vragenvuur

Wijsneuzen en betweters kunnen na de zomer hun hart weer ophalen tijdens de pubquizen van Kiske de Leest en Marc de Laat van The Brain. Het zesde seizoen start op donderdag 5 september in Partycentrum Denziz: de eerste vragenwedstrijd in een reeks van elf start om stipt 20.15 uur.

Verdeeld over vier rondes krijgen deelnemers 144 vragen voor de kiezen. 26 opgaven komen op een groot scherm, met film-, geluids- en beeldfragmenten.Ook krijgen de deelnemers elke ronde een papier, waarop nog eens tien beeldvragen opgelost moeten worden.Verschillende categorieën, zoals muziek, geschiedenis, aardrijkskunde, sport, eten en drinken en film, passeren de revue, maar ook vragen over kunst en cultuur, mode en cosmetica en wetenschap komen langs.

PRIJZEN

Hoewel quizzers voornamelijk om de eer strijden, zijn er ook wat prijzen te vergeven, onder andere van bierbrouwerij De Proosterij uit Liempde en eetcafé Le Temps Perdu. Ook komt er uit elke ronde een winnaar en is er een prijs voor het team dat de schattingsvraag het beste beantwoordt.

Het evenement heeft veel belangstelling vergaard door de jaren heen. Waar er in het eerste seizoen zo'n twintig teams deelnamen, verschenen er tijdens de vorige reeks elke maand ongeveer veertig teams aan de start. 36 teams hebben de organisatie verzekerd het gehele seizoen aanwezig te zijn.

Wie geen teamleden kan vinden, kan zich toch in het vragenvuur storten: aan de 'Ik-Brain-nooit-alleen-tafel' wordt een team gevormd van vier 'single' deelnemers.

Naast de eerste quiz op 5 september, vinden de andere avonden plaats op de donderdagavonden 3 oktober, 7 november, 19 december, 16 januari, 13 februari, 12 maart, 9 april, 7 mei, 4 juni en 2 juli. De zaal opent telkens om 19.45 uur en het vragenspel start een halfuur later. Kosten voor deelname zijn vijftien euro per team. Opgeven kan via info@thebrain.nl of op de avond zelf.