Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ALGEMENE COLLECTEWEEK KOMT ER NIET

Geen kartrekker Boxtelse Goede Doelen Week

JULES HAMELEERS

De Goede Doelen Week Boxtel, een samenvoeging van de collectes van alle goede doelen in het dorp, komt er niet. Wieke Doevendans, collectecoördinator bij Het Rode Kruis en initiatiefneemster, vindt geen bestuursleden voor de stichting die het project moet aansturen.

Een Goede Doelen Week bestaat al én is succesvol in Brabantse dorpen als Veghel en Mill. Tijdens deze periode komen collectanten aan de deur met een formulier, waarop mensen kunnen invullen aan welke doelen ze graag geld willen doneren. Hierdoor bellen nog maar één keer per jaar vrijwilligers aan voor een bijdrage en lossen stichtingen hun tekort aan collectanten op.

Zo'n project opzetten kost veel tijd en energie, omdat tijdens het eerste jaar de routes door heel Boxtel uitgezet moeten worden. Daarvoor zocht Doevendans bestuurders: ,,Die verantwoordelijkheid moet je durven, kunnen en willen dragen", meldde zij eerder in deze krant. Aangezien de Boxtelse niemand heeft kunnen vinden om dit op zijn of haar schouders te nemen, bloedt het plan voor de Boxtelse Goede Doelen Week nu dood.

,,Ik ga niet aan een dood paard trekken", meldt Doevendans. ,,Het gaat de ijskast in." Ze betreurt het dat het niet is gelukt om het project van de grond te krijgen. Voor nu bewaart ze de gegevens van de geïnteresseerde goede doelen en gaat ze door met het coördineren bij Het Rode Kruis. ,,En hopelijk is er dan over een paar jaar weer iemand die het initiatief opnieuw opstart."

FOTO ONDER: Wieke Doevendans deed vele pogingen om de Goede Doelen Week Boxtel van de grond te krijgen, maar tevergeefs: ze vond geen bestuurders. (Foto: Peter de Koning).