Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BOXTELSE HONKBALLERS HALEN FLINK UIT

Ducks vernietigt opponent Roef! in Moergestel

De Boxtelse honkballers zijn uitstekend de zomerstop uitgekomen. JRC Ducks deelde een pak slaag uit aan Roef!. Het duel in Moergestel werd zelfs vroegtijdig gestopt vanwege de zogeheten mercy rule. De Boxtelaren wonnen met 31-7.

Ducks liet er ondanks de hoge temperatuur geen gras over groeien. Al in de eerste inning werden vijf punten gescoord en in de tweede inning nog eens zeven. Iedereen in de Boxtelse line-up droeg zijn steentje bij aan de score, met als hoogtepunt Max Denteneer die drie punten binnen sloeg met een driehonkslag.

Startend werper Jeroen van Nes had het in de eerste inning moeilijk en ruimde in de tweede inning het veld voor Yannick Brechenmacher, die tot aan de zesde inning slechts drie punten toeliet. Ducks breidde vervolgens de score vrolijk verder uit: in de derde en vierde inning verzamelde het team 23 punten zodat alle spanning uit de wedstrijd verdween. In de vijfde inning viel de machine even stil, maar de slagbeurten in de zesde en zevende inning leverden nog eens negen punten op.

Na de zevende inning ging de zogenaamde mercy rule in: omdat Ducks meer dan tien punten voorstond, werd de wedstrijd vroegtijdig beëindigd.

Binnen de slagploeg sloeg iedere starter minstens twee honkslagen en minstens één punt binnen. Beste slagmannen van de wedstrijd waren Bram van der Horst en Wijnand Schriemer met vier uit vijf.

Uitslagen zaterdag 24 augustus

Gryphons PH2 - Ducks PH1        7-6

Ducks AH1 - Kickers AH1        1-20

Uitslagen zondag 25 augustus

Ducks H2 - Jeka H3        4-12

Roef! H1 - Ducks H1        7-31

Programma zaterdag 31 augustus

Stags JS1 - Ducks JS1        10.00

All In JH1 - Ducks JH1        11.00

Ducks PH1 - GHSV PH1        11.00

Jeka H2 - Ducks H1        16.00

Programma zondag 1 september

Twins H3 - Ducks H2        10.00

Sparks Haarlem DS2 - Ducks DS1        12.00

Sparks Haarlem DS2 - Ducks DS1        14.10


FIETSCLUB VERWACHT 500 TWEEWIELERS

Mountainbikers razen door Het Groene Woud

Fietsclub LTC 't Groene Woud uit Liempde organiseert zondag 8 september voor de achttiende keer haar MTB Toertocht. Tijdens deze tocht rijden de mountainbikers en veldrijders zo veel mogelijk over onverharde wegen en paden in natuurgebied Het Groene Woud.

Vanaf café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat kunnen deelnemers kiezen uit drie routes van 35, 50 of 65 kilometer. Deze lopen door de gemeenten Boxtel en Meierijstad en doorkruisen onder meer de Vlagheide en de Vresselse bossen. Bij 'goed fietsweer' verwacht de organisatie zo'n vijfhonderd deelnemers.

Inschrijven en starten is mogelijk van 08.30 tot 10.00 uur. Bij de start- en finishplaats is er gelegenheid om de fietsen af te spuiten. De eerste renners, de fanatiekste vroege starters, worden rond 10.00 uur terug verwacht en om 13.00 uur zal het grootste deel van de deelnemers de tocht hebben voltooid.

Inschrijfkosten bedragen drie euro voor NTFU-leden en vier euro voor niet-leden. Het parcours is uitgezet met pijlen en voorzien van twee pauzeplaatsen waar deelnemers een hapje en een drankje kunnen nuttigen.

FOTO ONDER: Honderden mountainbikers doen mee aan de jaarlijkse MTB Toertocht van de Liempdse fietsclub LTC 't Groene Woud, die dwars door de bossen in de omgeving van Het Groene Woud voert. (Foto: Hans Verberk, 2018).


START TO RUN BLIJFT IN TREK

Zeventien runners starten bij vereniging Marvel

Zeventien sportievelingen zijn bij atletiekvereniging Marvel in Boxtel gestart aan een nieuwe reeks Start To Run, het programma voor (weer) beginnende trimmers en hardlopers.

De 'Start To Runners' gaan tien weken lang aan de slag op zaterdagochtend. Als ze willen, kunnen ze de doordeweekse 'huiswerktraining' ook gezamenlijk doen bij Marvel. Trainsters Greet van der Donk en Peggy van Son begeleiden de groep.

Bijzonder is dit keer de deelname van vijf werknemers van Unilux. Dit Boxtelse bedrijf is een samenwerking met Marvel aangegaan. Zo is het bedrijf de nieuwe naamsponsor van de Unilux Sparrenbosloop op zondag 27 oktober. Als alles goed gaat, kunnen alle 'Start To Runners' meedoen aan dit sportieve herfstevenement.


2bike4alzheimer

De Boxtelaren Martijn van Gils en Marchel Kluijtmans klimmen zaterdag 21 en zondag 22 september op de pedalen in de strijd tegen Alzheimer. Het duo fietst voor de derde keer vierhonderd kilometer om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte. Mensen die willen doneren, kunnen dat doen door de teamnaam 'Ga je mee verdwalen, wij weten de weg' in te voeren via de website www.2bike4alzheimer.nl.

FOTO ONDER: Start To Run blijft onverminderd in trek bij de Boxtelse atletiekclub Marvel. Zeventien deelnemers doen eraan mee. (Foto: Hans Verberk).


Afbeelding