PONYCLUB PIKEURTJES LEVERT KAMPIOENEN

Goud voor Jolien Duijts en Fem van den Hurk

Het Nederlands kampioenschap dressuur voor pony's werd zaterdag 24 augustus verreden als onderdeel van de Hippiade in Ermelo. Jolien Duijts uit Boxtel en Fem van den Hurk uit Sint-Michielsgestel sleepten allebei een gouden medaille in de wacht. Dat deden de jonge amazones als lid van de Gemondse ponyclub De Pikeurtjes.

Jolien verscheen aan de start met haar pony Krien's Dion. Ze reed in dressuurklasse AB-B een fraaie proef. Vooral haar middendraf viel op, meldde de jury. Ze sleepte een score van 73,44 procent in de wacht, ruim voldoende voor goud.

Fem kwam uit in de klasse L2, categorie AB. Ze behaalde met haar pony Prins Beatle een score van 68,222 procent, dat bleek uiteindelijk genoeg voor een eerste plaats. Om aan het Nederlands kampioenschap deel te mogen nemen, moest Fem eerst kringkampioen en Brabants kampioen worden.

Er reden dit weekend in Ermelo in totaal 32 combinaties mee.

FOTO BOVEN: Jolien Duijts test of haar medaille die ze won op NK dressuur voor pony's echt van goud is. (Foto: eigen collectie).

Were Di wint toernooi voor talenten in Boxtel

Gastheer RKSV Boxtel scoorde veel complimenten met de organisatie van het eerste voetbaltalententoernooi in het seizoen 2019-2020. De winst ging uiteindelijk naar Were Di uit Tilburg.

Verschillende clubs uit de regio Zuid-Nederland waren dit keer te gast in sportpark Munsel. Hier kruisten de elftallen jongens onder 13 met elkaar de degens. Were Di uit Tilburg won het evenement. In een spannende finale versloeg de ploeg Vitesse '08 uit Gennep met 1-0.