De ODC-dag biedt jeugd- en seniorenspelers ontspanning vlak voor aanvang van het nieuwe seizoen.
De ODC-dag biedt jeugd- en seniorenspelers ontspanning vlak voor aanvang van het nieuwe seizoen. Foto: Hans Verberk

PAKISTAANSE AMBASSADEUR NAAR HOCKEYFINALE MEP • TAVERBO GOOIT SPIEREN LOS

Boxtelse clubs warmen op voor het nieuwe seizoen

LINDA VAN DE WIEL & PÅL JANSEN

De schoolvakantie is voorbij en om hun lichaam weer in topconditie te krijgen, togen sportievelingen richting hun beminde clubs. En dat was afgelopen weekeinde te merken. Hockeyvereniging MEP, tafeltennisvereniging Taverbo en de voetbalclubs RKVV ODC en RKSV Boxtel trokken alles uit de kast om de spieren los te krijgen.

,,De jongste voetballers hebben Ducky Dag, de iets oudere jeugd gaat jaarlijks op kamp", vertelt Geert van den Berk, een actieve vrijwilliger bij ODC. ,,Maar er was geen aparte activiteit voor de spelers vanaf twaalf jaar en de senioren. Om deze reden besloten we ODC-dag nieuw leven in te blazen."

BUBBLE BALL

Met succes, want veel sportievelingen vonden hun weg richting de Boxtelse voetbalclub. ,,Ik heb zojuist een potje bubble ball gespeeld waarbij ik moest voetballen terwijl ik tot net boven de knie in een enorme strandbal zat", lachte Julia Hagemans (13). ,,Ik vermaak me prima."

Ook de eveneens dertienjarige Mies Mosink heeft het naar de zin op ODC-dag. ,,Ik heb al vijf tegen vijf gespeeld en ga zo invallen bij een potje levend tafelvoetbal. Voetbal is een toffe sport. Je speelt in een team én bent in beweging", vertelde hij.

Thijm van Oirschot (16) probeerde intussen een record te zetten bij de snelheidsmeter: ,,Mijn hardste schot tot nu toe is 94 kilometer per uur. En ik vind de ODC-dag verrassend leuk. Maar ik heb vooral zin in het komende voetbalseizoen." Dit gaat zaterdag van start met een reeks spannende bekerwedstrijden.

STIJVE SPIEREN

Met bijna dertig deelnemers bleek aan de Voetboog bij Taverbo-Sabo maar weer eens dat er ook dit seizoen een grote behoefte is om de spieren goed los te schudden. Tijdens het Stijve Spieren-toernooi op vrijdag stond ongeveer een kwart van de club aan de tafeltennistafels, onder hen Danny Smits. ,,De groepsfase heb ik overleefd, maar na de kwartfinale lag ik er uit: ik verloor met 3-2."

Smits had het ook buiten de duels om druk tijdens het voorbereidingstoernooi van de tafeltennisclub: hij is als lid van de toernooicommissie een van de organisatoren. ,,Dat doen we als commissie inmiddels alweer een jaar of tien, bij wijzen van opstart. De trainingen beginnen ook weer en op die manier hebben de spelers al wat wedstrijdjes in de benen voordat de competitie start."

En dat is geen overbodige luxe, weet Smits: Taverbo speelt met veel teams op een hoog amateurniveau. ,,Zelf speel ik in het vierde team komend jaar. We komen uit in de hoofdklasse. Daar verwachten we tegen degradatie te moeten strijden. Ook het derde team speelt op dit niveau. Dat strijdt wel mee om de bovenste plaatsen. Als die ploeg zou promoveren, komt het eerste tot en met het derde team in de derde divisie uit: een unicum."

Het betekende ook een pittige strijd om de eerste plaats van het Stijve Spieren-toernooi. Uiteindelijk ging Michel Sperling er in de A-klasse, de spelers die op hoger niveau uitkomen binnen de club, vandoor met de eerste plek. Henk Magnus veroverde in de B-klasse de eerste prijs. Naast roem vergaarden de winnaars ook tal van consumptiebonnen. ,,Ik ging vroeger weg, maar denk dat het wel tot in de nacht is doorgegaan, net als altijd", gniffelt Danny. En zo werd ook alvast geoefend voor de derde helft...

SUMMER TROPHY

MEP mocht tijdens het Summer Trophy-toernooi, dat in het teken stond van het goede doel Met je hart, een bijzondere gast ontvangen. De Pakistaanse ambassadeur Shujjat Ali Rathore, gezeteld in Nederland, kon zelfs eervol nieuws melden aan het thuisfront. De DAR Hockey Academy, opgericht om spelers op te leiden voor het nationale team van Pakistan, won de Summer Trophy.

Net als bij de mannen, wisten ook de MEP-vrouwen de Summer Trophy niet in handen te krijgen. Desalniettemin bleek het hockeytoernooi wederom een bijzondere seizoensinleiding.

PUIK TOERNOOI

RKSV Boxtel wist in het Munselpark een puik toernooi neer te zetten. Hoewel het eerste elftal de hoofdprijs niet mee naar huis nam, bleek het voor het publiek een vermakelijk toernooi. Ook de derby tussen de Munselploeg en DVG zorgde voor de nodige strijd (zie foto).

Uiteindelijk werd de spannende finale gespeeld tussen Were Di uit Tilburg en Vitesse 08 uit Gennep. De Tilburgers wonnen dat duel met 1-0. Woenselse Boys nam de derde prijs mee naar Eindhoven. (Foto's: Hans Verberk).

DVG-speler Jochem van Dongen (links) is in duel met RKSV Boxtel-speler Guido van den Braak.
Ook de Boxtelse tafeltennissers warmen zich op tijdens het Stijve Spieren-toernooi van Taverbo.
De aanvoerder van de DAR Hockey Academy (links) krijgt de Summer Trophy onder toeziend oog van de Pakistaanse ambassadeur Shujjat Ali Rathore (midden) van MEP-voorzitter Peter Langenhuijsen.
MEP-aanvalster Philine Peperkamp is hier in gevecht met de Fletiomare-speelsters uit Utrecht. Ondanks haar vechtlust, wist MEP het toernooi niet te winnen.