Geert en Toos Karssemakers- van Engeland zijn al onafscheidelijk van elkaar sinds die ene avond in danszaal 't Blauw Boerke in Best. Het stel vierde donderdag zijn diamanten huwelijk. (Foto: Linda van de Wiel).
Geert en Toos Karssemakers- van Engeland zijn al onafscheidelijk van elkaar sinds die ene avond in danszaal 't Blauw Boerke in Best. Het stel vierde donderdag zijn diamanten huwelijk. (Foto: Linda van de Wiel). Foto: Linda van de Wiel

GEERT EN TOOS KARSSEMAKERS VIEREN DIAMANTEN HUWELIJK

'Geven, nemen en af en toe bekvechten'

Linda van de Wiel

In danszaal 't Blauw Boerke in Best begon het allemaal, de liefde tussen Geert (84) en Toos (83) Karssemakers- van Engeland. Geert vroeg haar ten dans én mocht haar thuis brengen. Vanaf toen was het aan. Donderdag vierde het koppel haar diamanten huwelijk, compleet met een bezoek van waarnemend burgemeester Fons Naterop.

,,Ik voetbalde destijds in het eerste van ODC en we speelden een uitwedstrijd in Eindhoven. We lieten ons afzetten bij 't Blauw Boerke, daar kwamen we wel vaker", vertelt Geert. ,,Daar zag ik Toos voor het eerst. Ik vond haar een leuk boerinneke. Vanaf dat moment fietste ik drie keer per week naar Best."

Toen het verliefde koppel trouwde, woonde het in het begin bij de ouders van Toos. Daar werden hun kinderen Jos (1961) en Gérard (1963) geboren. Toos: ,,Daarna verhuisden we naar het Maria Reginaplein in Boxtel. De buren van toen, wonen nu opnieuw naast ons."

Het stel maakte in de tussentijd wel enkele omzwervingen. Geert en Toos woonden 24 jaar op het Dr. Mollerplein in Boxtel-Oost voordat zij een huis bouwden in Zundert, vlakbij de Belgische grens. ,,Maar we werden ouder en kwamen terug naar Boxtel. En nu wonen we alweer veertien jaar in Rentmeester."

JA EN AMEN

Zestig jaar getrouwd zijn, is een flinke prestatie. Geert: ,,Wat ons geheim is? Geven en nemen. En niet alles goed vinden maar ook niet altijd je zin willen hebben. En ons moeder wil af en toe een keer bekvechten." Toos beaamt dit: ,,Ik ga echt niet overal 'ja en amen' op zeggen. Maar geven en nemen, dat doen we zeker."

Het duo gaat nog regelmatig op pad: ,,Ik bezoek nog vaak wedstrijden van het eerste van ODC. En samen met Toos ga ik vaak fietsen." Toos: ,,Fietsen vind ik ook leuk. En we hebben een mooi chalet op Dennenoord. En elke dinsdagmiddag gaan we de hort op: naar de Bata, de Makro of winkelen in de stad."

Intussen is het gezin uitgebreid met drie kleinkinderen. Samen met hen vierden Geert en Toos donderdag hun diamanten jubileum. ,,Zo meteen komt de burgemeester op bezoek. Ik ben er best een beetje zenuwachtig voor", zegt Toos. ,,En zaterdag hebben we een borrel bij 't Tweespan waarna we er met z'n allen gezellig gaan eten."

Afbeelding