Het Spierfonds zamelt geld in voor onderzoek

Het Prinses Beatrix Spierfonds collecteert in Boxtel in de week van zondag 8 tot en met zaterdag 14 september. De opbrengst is bedoeld om wetenschappelijk onderzoek naar behandeling van verschillende spierziekten te bekostigen.

Ook financiert het fonds onderzoek naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten. Extra collectanten zijn welkom in Boxtel. Wie een handje wil helpen, kan contact opnemen met de lokale collectecoördinator Frits van Amelsfort via telefoonnummer 06-10 74 77 84.

Doneren aan het Prinses Beatrix Spierfonds kan ook middels de website www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/collectebus.


Ondernemer uit Boxtel doet mee aan uitvaartbeurs

De Boxtelse uitvaartondernemer Miriam van Breugel van Mijn Herdenking doet zondag 29 september mee aan een bijzondere beurs in Vessem. Tijdens 'Uitvaart in de Kempen' komen professionals en geïnteresseerden samen om inspiratie op te doen over hun vakgebied. Steeds meer jonge bedrijven bieden creatieve producten en diensten in deze dynamische branche, verklaart Van Breugel.

Mijn Herdenking aan de Prins Hendrikstraat 12a biedt een klein assortiment. Daarmee kunnen mensen samen met Van Breugel herinneringen aan geliefden omzetten in een persoonlijk aandenken. Dit kan in de vorm van een herinneringssieraad (as-sieraad), urnen van keramiek en kunstobjecten die terug laten denken aan de tijd die ze doorbrachten met hun dierbaren. Van Breugel: ,,Ik hoop zo het gemis van de achterblijvers te kunnen verzachten en te helpen om het een plek te geven."

GRATIS

Er zijn tijdens de beurs enkele tientallen kraamhouders om mensen te informeren over mogelijkheden als vervoer, fotografie, rouwverwerking, notaris- en financiële zaken. De beurs is in gemeenschapshuis D'n Boogerd en is tussen tussen 12.00 en 16.00 uur gratis toegankelijk.