Beyersland Kapel treedt op bij café Meneer Klaver

De Boxtelse Beyersland Kapel geeft zondag 1 september een optreden op het terras van Meneer Klaver in Lennisheuvel. Dit geldt als een opwarmertje voor de concertreis naar Winterberg in Duitsland die zij gaat maken in het weekend van 6, 7 en 8 september. Het optreden van zondag duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

De Beyersland Kapel treedt zo'n vijftien keer per jaar op. In Boxtel en vooral Lennisheuvel is de club bekend als de organisator van het Snertconcert, het tweedaagse carnavaleske evenement in gemeenschapshuis Orion. Beyersland Kapel maakt vooral Moravische, Böhmische en Egerländer muziek. De leden zijn na de vakantie vroeg begonnen met repeteren om het nieuwe repertoire erin te krijgen. Alle nieuwe nummers komen zondag ook op de lessenaar. ,,Dan weten we meteen of het aanslaat bij het publiek, zodat we het programma voor Duitsland nog aan kunnen passen", aldus dirigent Pieter Strik.

TENUE

Vrijdagmiddag vertrekken de leden per bus naar Winterberg. Die avond is het eerste optreden, waarna er nog vier optredens meer volgen. Tijdens de concertreis wordt ook het nieuwe tenue van de kapel onthuld. Muzikant Anja van Beers: ,,Daarnaast hebben we nog twee andere tenues, zodat we voor elke gelegenheid een passende outfit hebben."


Extra activiteiten van Dorpstafel in Gemonde

Dorpstafel Gemonde heeft naast de vaste woensdagochtend in 't Schufke in september twee extra activiteiten op het programma staan. Het gaat hierbij om een presentatie over de Herenboeren op landgoed Wilhelminapark in Boxtel en het repaircafé.

De lezing over Herenboeren is woensdag 4 september en duurt van 11.00 tot 12.00 uur. Een paar kilometer buiten Gemonde runt de organisatie een coöperatieve boerderij. Alle leden van de coöperatie doen een eenmalige investering in de boerderij en krijgen vervolgens voor ongeveer twaalf euro per persoon iedere week groente, fruit, aardappelen, eieren en vlees. Ze hebben een boer in dienst die als bedrijfsleider hun voedsel produceert. Douwe Korting, bestuurslid van de coöperatie, komt uitleg geven over dit concept.

Een week later, woensdag 11 september, zitten tussen 10.00 en 12.00 uur de vrijwilligers van het repaircafé klaar om kleding en kleine huishoudelijke apparaten te repareren. De reparaties zijn gratis, alleen de materiaalkosten zijn voor rekening van de bezoeker.


Prins-installatie in Ploegersland dit jaar in november

Het jaarlijkse carnavalsspel in Liempde gaat weer beginnen. De komende weken verschijnen diverse tips over wie de nieuwe prins van Ploegersland wordt. De installatie van Zijne Doorluchtige Hoogheid vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 november en niet, zoals gebruikelijk, eind oktober.

De receptie van de leutvorst is een dag later, zondag 3 november. De eerste tips voor de nieuwe kolderregent verschijnen eind september. Misschien is het een familielid, vriend of kennis. Door zorgvuldig de tips door te nemen, kan geraden worden wie komend carnavalsseizoen over Ploegersland regeert.