Afbeelding
Foto:

ABS Group breidt uit aan Parkweg

Boxtels softwarebedrijf blijft uit z'n jasje groeien

Het kantoorpand aan de Parkweg in Boxtel is overgenomen door ABS Group. De afgelopen jaren is het bedrijf, gespecialiseerd in softwaresystemen voor de wasserij- en textielindustrie, constant gegroeid. Dat geldt voor zowel het personeelsbestand als de omzet.

De onderneming, die wereldwijd verschillende vestigingen heeft en waarvan het hoofdkantoor aan de Baandervrouwenlaan is gevestigd, huurde de afgelopen decennia al verschillende delen van het gebouw en groeide steeds weer uit zijn jasje.

INTERNATIONAAL

Steeds meer bedrijven kloppen aan bij ABS: de software wordt wereldwijd gebruikt. Medewerkers vliegen uit naar naar bestemmingen in Europa en ver daarbuiten, zoals Los Angeles, Boston, Minneapolis maar ook naar Shanghai, Tokyo en Melbourne.

Het bedrijf ontwikkelt ABSSolute, een zogeheten ERP-systeem (Enterprise Resource Planning) gericht op de wasserij en textielverhuur. Daarnaast maakt ABS ook een breed scala aan Android-apps, Cloud Based-functionaliteiten en RFID-oplossingen (Radio Frequency Identification Devices, waarbij via radiostraling objecten worden geïdentificeerd). Voor het Boxtelse bedrijf werken circa honderdzestig mensen. Meer informatie via www.abslbs.com.

GROTE FOTO BOVEN: De ingang van het hoofdkantoor van ABSligt aan de kant van de Baandervrouwenlaan. (Foto: ABS Group).

KLEINE FOTO: Bij de opening van het bedrijfsverzamelgebouw in 1989 was de ingang gevestigd aan de Parkweg bij Rota kantoorinterieur (nu fysiopraktijk Verzijden). (Foto: Archief Brabants Centrum).