Afbeelding
Foto:

De Rechter steunt Boxtelse Keukenbazen

De Keukenbazen Battle, een leuke én spannende kookwedstrijd voor jeugd van 10 tot 12 jaar uit Noordoost-Brabant, is gestart. Teams van twee of drie kinderen kunnen zich met hun lekkere en gezonde gerecht aanmelden via www.keukenbazen.nl. De beste Boxtelse inzending zal gesteund worden door chefkok Fank van den Berk van restaurant De Rechter.

De teams krijgen als opdracht om een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit hun eigen buurt te maken. Per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 5 oktober in het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch. In elke gemeente jureert een lokale chefkok de ingezonden hoofdgerechten en kiest de winnaar; in Boxtel is dat Frank van den Berk van restaurant De Rechter.


Tunnel Vision 4.0 zet jungle tegenover stad

De vierde editie van de Boxtelse graffiti-jam Tunnel Vision draagt zondag 1 september de titel 'Concrete jungle vs. jungle'. Vorig jaar leidde het thema 'Heaven and Hell' tot een contrastrijke spoortunnel van het Duits Lijntje.

De deelnemende graffitikunstenaars gaan tussen 10.00 en 20.00 uur aan de slag op de twee muren van de Boxtelse spoortunnel onder de rijksweg A2. Publiek heeft gratis toegang tot de spoortunnel, die te bereiken is via de Laarakkerweg, het fietspad tussen Boxtel-Oost en Liempde.

Organisatoren Paul Jongsma, Mitch Koningstein en Jan Pennings van de stichting Tunnel Vision Boxtel hebben wederom nationale en internationale deelnemers naar hun evenement weten te brengen.

FOTO ONDER: Paul Jongsma (links), Mitch Koningstein (rechts) en Jan Pennings organiseren de graffiti-jam in de spoortunnel van 't Duits Lijntje onder de rijksweg A2. (Foto: Peter de Koning).


Schuttersgilde

Voor mantelzorgers in de gemeente Boxtel houden gilde Sint-Barbara & Sint-Joris en Steunpunt Mantelzorg op zaterdag 31 augustus een ontspanningsmiddag. Op het schietterrein aan het Essche Heike is van 13.30 tot 17.00 uur een spelmiddag en schietwedstrijd met kruis- en handboog. Wie tijdens de wedstrijd het laatste stukje houten vogel van de ruim twaalf meter hoge schutsboom schiet, mag zich een jaar lang mantelzorgkoning noemen.