Cursus voor klimaatvriendelijk leven in Boxtel

Wie klimaatvriendelijk wil leven, maar niet weet hoe kan vanaf maandag 30 september hiervoor een workshop volgen. Onder de noemer 'Praat en daad voor het klimaat' leren deelnemers in groepen van zes tot tien personen om hun klimaatimpact terug te dringen. Inschrijven kan nog tot 22 september bij Transitie Boxtel.

De cursus neemt in drie maanden zes avonden van twee uur is beslag. De eerste reeks is gepland op de maandagavonden tussen 30 september en 6 januari. De tweede serie is op woensdagavonden tussen 2 oktober en 8 januari.

Maandag 16 september is er tevens een informatieavond over de klimaatworkshops tijdens het Verandercafé in Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat. Vanaf 20.00 uur geeft Mirjam Bemelmans een toelichting. Bovendien is er een praktisch voorproefje.

De klimaatworkshops moeten maatregelen omtrent duurzaamheid vertalen naar de gevolgen voor de eigen straat en wijk. De gemeente ondersteunt Transitie Boxtel vanuit het budget van de Uitvoeringsagenda Duurzaamheid.

EIGEN PLAN

Op de eerste avond wordt kennis over CO2 en klimaatverstoring besproken. Daarna volgen vier praktische avonden over wonen (zowel huur als koop), de energietransitie, duurzame mobiliteit, voedsel, minder spullen en minder verspillen. Op de laatste avond wordt gekeken naar ieders eigen motivatie rondom duurzaamheid en de aanpak van een eigen plan. ,,Gezelligheid en respect voor ieders proces staan voorop. Veranderingen in levensstijl in verband met klimaat gaan alleen werken als mensen ze ook leuk en gemakkelijk vinden en als ze echt bij hen passen", aldus de organisatie.

Deelname aan de cursus kost veertig euro. Huishoudens houden daarna vaak meer geld over door duurzame besparingen.

Inschrijven kan tot uiterlijk zondag 22 september via e-mail: ttboxtel@gmail.com of telefonisch bij David Andrae (0411) 67 75 97 of Mirjam Bemelmans (0411) 68 44 19.