Liempde fietst voor geld intocht Goedheiligman

Het duurt nog een tijdje totdat Sinterklaas met zijn stoomboot vanuit Spanje naar Nederland komt. Toch bereidt Liempde zich al voor, want het driedaags evenement Liempde Fietst op woensdag 4 tot en met vrijdag 6 september staat in het teken van de intocht van de goedheiligman.

Tijdens Liempde Fietst klimmen deelnemers in het zadel om vervolgens routes van circa dertig kilometer af te leggen. De vierde editie brengt fietsers richting Oirschot, Sint-Michielsgestel en Nijnsel. Halverwege de tocht is er een pauze en zorgt de organisatie voor iets te drinken.

Meedoen kost vier euro. De opbrengsten worden dit jaar gedoneerd aan de intocht van de Sint, die georganiseerd wordt door stichting Algemeen Belang Liempde. Start en finish zijn bij café 't Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein, waar ter plekke kan worden ingeschreven. Betaling dient dan te worden voldaan. Er kan dagelijks gestart worden tussen 18.00 en 19.00 uur. Meer informatie is verkrijgbaar bij mede-organisator Cees Braken via (0411) 63 14 89.


SPPiLL tovert Liempde om tot boules-walhalla

Liempde verkeert zondag 1 september in Franse sferen. In het Concordiapark, op het achtererf van bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd en bij de horecagelegenheden rondom het Raadhuisplein liggen die dag banen voor het Open Liempdsen Herd jeu-de-bouleskampioenschap.

De tweede editie van het toernooi duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Maximaal tachtig teams van twee personen strijden via een poulesysteem om de wisseltrofee.

Inschrijven kan als duo of als individuele speler. Uit de individuele aanmeldingen vormt de organisatie duo's. Minimumleeftijd is twaalf jaar. De kosten bedragen tien euro per persoon inclusief lunch. Inschrijven kan via de website: www.liempdsenherd.nl.


Leesgroep filosofie

De Boxtelse leesgroep filosofie Fi02 heeft enkele plekken vrij. Per jaar leest en bespreekt de club zo'n zeven boeken; de bijeenkomsten worden elke keer geleid door een deelnemer bij hem of haar thuis. De groep komt om de twee maanden samen, op vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Meer informatie bij Erna Verstraete via telefoonnummer (0411) 67 42 13 of e-mailadres everstraete@ziggo.nl.