Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

ZORGEN OM VERKEER BIJ MEP HOUDEN AAN

Geen geld voor aanpak deel Molenwijkseweg

De gemeente Boxtel moet vanwege de 'gestelde financiële kaders' en grondaankopen het resterende deel van het project Herinrichting Molenwijkseweg anders uitvoeren. Of helemaal niet. Dit blijkt uit een antwoord dat de fractie van Balans ontving op vragen over de aansluiting van de straat met de Parkweg. De oppositiepartij maakt zich hierdoor aanhoudende zorgen over de verkeerssituatie bij MEP.

De parkeer- en verkeersperikelen bij hockeyclub MEP in park Molenwijk zijn al jarenlang aan de hand, zo legde voorzitter Peter Langenhuijzen in april in deze krant nog uit. De problemen ontstaan met name op de kruising Parkweg-Molenwijkseweg, het punt waar mensen het parkeerterrein van MEP op- en afrijden.

In het project Herinrichting Molenwijksweg was ook voorzien dat de overzichtelijkheid van het gewraakte kruispunt werd vergroot. Echter, het project moet dus anders worden uitgevoerd en daardoor vreest Balans het ergste voor de Boxtelse hockeyvereniging. ,,Het lijkt er op dat de aanpak van de verkeerssituatie bij MEP, ondanks de toezegging [van de wethouder - red.] dat de werkzaamheden ultimo 2019 zouden starten, wederom op de lange baan geschoven wordt", aldus raadslid Gerlof Roubos. Hij vraagt zich af hoe lang het nu gaat duren voordat de verkeerssituatie bij MEP wordt verbeterd.

Door het besluit, ingegeven door beschikbare financiën, wil Balans weten of het nog wel zinvol is te discussiëren met de gemeenteraad over financiële keuzes. De partij uit zijn frustratie omdat er in haar ogen getreuzeld is met een mogelijke oplossing. ,,U kiest eerder voor bijvoorbeeld een biomassaplein en andere eco-projecten, dan voor veiligheid van sportende kinderen en ouders. Vele burgers, en wij ook, snappen niet dat het verbeteren van de veiligheid voor jonge fietsers op deze plek (er is ruimte beschikbaar voor een goede oplossing) zo lang moet duren en dat het college nog steeds niet tot uitvoering is overgegaan", sneert de fractie.

FOTO ONDER: De verkeerssituatie bij sportpark Molenwijk baart oppositiepartij Balans nog steeds zorgen, al is het er niet altijd even druk. (Foto: Bas van den Biggelaar).


BOXTEL BEPERKT PDF'S OP EIGEN SITE

Gemeente archiveert online beleidsdocumenten

JAN HERMENS

Wie naar nota's en overige besluiten van de gemeente Boxtel zoekt, vindt ze niet allemaal meer op de gemeentelijke website. Een link sluist de bezoeker door naar archiefweb.eu, waar hij met behulp van een zoekbalk zijn speurtocht voort kan zetten.

,,We proberen de hoeveelheid pdf's op onze website te beperken. Op de oude website voldeden de pdf-bestanden niet aan de huidige toegankelijkheidseisen. We hebben zoveel mogelijk documenten vervangen door webformulieren en webpagina's die wel aan die richtlijnen voldoen," aldus een woordvoerder van de gemeente Boxtel.

De vernieuwde website van Boxtel is sinds eind april dit jaar in de lucht. Bij de ontwikkeling van de site speelt de Europese wetgeving op het gebied van algemene toegankelijkheid een belangrijke rol. Toegankelijk betekent niet dat de documenten te openen moeten zijn, maar dat de inhoud begrijpelijk is en beschikbaar voor alle inwoners.

De wet stelt onder meer dat mensen met een visuele beperking de teksten moeten kunnen beluisteren en dat foto's voorzien zijn van een alt-tekst. Maar ook dat webpagina's niet mogen 'flitsen', oftewel kortstondig knipperen, door middel van bijvoorbeeld pop-ups. Dit verhoogt in sommige gevallen de kans op toevallen. Denk aan mensen met epilepsie.

DEADLINE

Op 23 september moet het online informatieplatform van de gemeente wettelijk gezien toegankelijk zijn voor een zo breed mogelijk publiek. Dat geldt voor alle websites en apps van overheden die een jaar geleden zijn gelanceerd. ,,We moeten verplicht inzicht geven in de stappen die we zetten. Dat doen we middels een verklaring op onze site. Daarin melden we in hoeverre onze website aan alle eisen voldoet en waar we nog aan werken", licht de gemeentelijke woordvoerder toe.

              ...KRUISING MEP...