Geen herstel van pastorietuin bij Heilig Hartkerk

Hoewel omwonenden er nog om vroegen, hoeft de pastorietuin definitief niet hersteld te worden. Na de gemeente heeft nu ook de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) het verzoek afgewezen.

Projectontwikkelaar Vrijborg wil op deze locatie zeven woningen en een woonzorghuis voor ouderen bouwen en ploegde de tuin daarom op 21 maart om, tot ontsteltenis van onder meer buurtbewoners. Zij zagen diverse bomen, nesten van eenden en andere natuur verdwijnen. De rooiwerkzaamheden werden een dag later door de gemeente stilgelegd, maar toen was het meeste kwaad al geschied.

Ger Daverveld woont op een steenworp afstand van de pastorietuin en baalt van de hele situatie. ,,Buiten dat het verlies van de natuur ons al stoort, vallen we ook over de beoogde massale bebouwing van de tuin", geeft hij aan. In 1998 stonden de buurtbewoners in dezelfde situatie tegenover de gemeente. Toen was het plan om vier woningen in de pastorietuin te bouwen. ,,Dat werd toen uiteindelijk door de provincie afgekapt en nu krijgen we dus weer een herhaling van zetten."

Eind deze maand is er overleg tussen de omwonenden en de projectontwikkelaar over de bouwplannen. Daverveld laat echter al doorschemeren dat hij met een aantal buren bezwaar zal aantekenen.


Wethouder opent Big Bazar in Rechterstraat

Centrumwethouder Eric van den Broek heeft vanochtend, donderdag 22 augustus de nieuwe discounter Big Bazar aan de Stationsstraat geopend. De winkelketen heeft het pand betrokken waar afgelopen voorjaar een vestiging van Op=Op Voordeelshop de deuren sloot nadat de keten failliet ging.

Bazar is een van de snelst groeiende winkelketens van Nederland. In juni dit jaar wilde de discountformule versneld groeien in Nederland. Eerder deze zomer werden al zeven nieuwe winkels geopend, onder meer in Schijndel. De teller komt daarmee op bijna 140 vestigingen in Nederland en Belgiƫ. In totaal moeten er voor het einde van dit jaar vijftig nieuwe Big Bazar-winkels bij zijn gekomen.