Piet van den Nosterum overleed plots op 59-jarige leeftijd. (Foto: Albert Stolwijk, 2007).
Piet van den Nosterum overleed plots op 59-jarige leeftijd. (Foto: Albert Stolwijk, 2007). Foto: Albert Stolwijk

PIET VAN DEN NOSTERUM ONVERWACHT IN PORTUGAL OVERLEDEN

Oor en oog voor muziek en techniek

Hij is mede-grondlegger van het toonaangevend audiovisueel bedrijf Merheim. En velen kennen hem als drummer van roemruchte Boxtelse bands The Dice en StrammerMax. Ook initieerde hij de bouw van zorgwoning Noster Domus waar jongeren met een verstandelijke beperking zelfstandig wonen. Boxtelaar Piet van den Nosterum overleed afgelopen weekeinde onverwacht tijdens zijn vakantie in Portugal.

De basis voor Merheim Audiovisueel ligt bij dansorkest The Dice, waarin Piet samen met zijn zes jaar oudere broer Ad speelde. Samen stonden ze aan de wieg van de onderneming waarvan ze nog altijd gezamenlijk eigenaar zijn. ,,In die tijd was het heel gewoon dat bandleden zelf voor hun versterking zorgden en je wilt steeds beter voor de dag komen", vertelde Piet in januari 2007 in deze krant tijdens een interview met de twee broers bij het zilveren jubileum van hun bedrijf.

De twee openden een winkel waar ze niet alleen geluidsapparatuur verkochten, maar ook muziekinstrumenten: aan de Van Merheimstraat, op de hoek met de Ridder van Cuijkstraat. Daarmee is meteen de bedrijfsnaam verklaard. Na een korte tijd in een fabriekshal op Tongeren te hebben doorgebracht, bouwden de broers in 1987 zelf het pand aan de Havervelden op bedrijventerrein Ladonk. Tal van andere bouwprojecten, ook voor de eigen familiekring, volgden.

Bij tal van grote muziekevenementen tekende Piet met zijn broer voor het geluid en later ook steeds meer voor het beeld. Niet alleen in Boxtel, maar door het hele land. Legendarisch was onder meer een Europese tour met de Amerikaanse jazzpianist Fats Domino. Maar ook tal van bedrijven en organisaties klopten bij Merheim aan voor audiovisuele diensten. Zo werd onlangs nog de installatie van het verbouwde gemeentehuis van Sint-Michielsgestel vervangen.

In de rockband StrammerMax vormde de immer glimlachende Boxtelaar als slagwerker het ritmisch fundament tijdens tal van grote muziekproducties die vele malen volle zalen trokken.

In de nacht van zaterdag op zondag werd Piet van den Nosterum in Portugal, waar hij met echtgenote Helma en de kinderen vakantie vierde, getroffen door een hartstilstand. Hij werd 59 jaar oud. Dinsdag 27 augustus is de uitvaartplechtigheid.