Zicht op de nieuwbouw in ODC-sportpark Molenwijk. Links naast kantine De Boemerang is een aanbouw verrezen die plaats biedt aan twee kleedlokalen, twee toiletgroepen en opberghokken. (Foto: Marc Cleutjens).
Zicht op de nieuwbouw in ODC-sportpark Molenwijk. Links naast kantine De Boemerang is een aanbouw verrezen die plaats biedt aan twee kleedlokalen, twee toiletgroepen en opberghokken. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

KLEEDLOKALEN ZIJN 1 SEPTEMBER KLAAR

Nieuwbouw ODC strak op schema in Molenwijk

MARC CLEUTJENS

De bouw van twee kleedlokalen, twee toiletruimten en enkele opberghokken voor voetbalclub ODC in sportpark Molenwijk is bijna klaar. Precies volgens planning kunnen de voetballers vanaf de start van de competitie gebruik maken van de nieuwe voorzieningen, zo verwacht bestuurslid en bouwcoördinator Wim Kanters. ,,Met dank aan enkele selectiespelers die met veel andere vrijwilligers de handen uit de mouwen hebben gestoken."

Wie denkt dat de beste voetballers van ODC in de zomerstop alleen maar op het strand liggen, heeft het mis. Kanters laat een serie foto's zien waarop een handjevol spelers zich in het zweet werkt om de bestrating rond de nieuwbouw in orde te maken. ,,Dat is het mooie van deze club", straalt de bouwcoördinator. ,,Heel veel leden zijn bereid om mee te werken. Daardoor verloopt dit project zo voorspoedig."

Kanters is blij met de hulp van de selectiespelers die in de brandende zomerzon stoeptegels op de juiste plek legden. ,,Samen hebben ze het grote terras aangelegd voor kantine De Boemerang en de nieuwbouw. Een flinke klus." De resterende weken van augustus worden onder meer benut voor de afwerking van de kleedlokalen en de toiletgroepen voor dames en heren.

Ook wordt een doorsteek gemaakt, zodat clubleden na 1 september weer rechtstreeks vanuit de kantine naar de kleedlokalen en de toiletten kunnen gaan. ,,Daarnaast gaan we zowel de nieuwbouw als de kantine een schilderbeurt geven", vertelt Kanters. ,,Alle houten gevelplaten en kozijnen worden antracietgrijs geschilderd, passend bij de verfkleur die ook elders in het vernieuwde sportpark te zien is."

De plaatsing van twee sets tuindeuren maakt dat het terras voor De Boemerang straks makkelijk bereikbaar is.

OBLIGATIELENING

ODC financiert de nieuwbouw, die werd begroot op 90.000 euro, deels met eigen middelen. Daarnaast werd begin dit jaar een obligatielening uitgeschreven. Welgeteld 42 'investeerders' legden een bedrag van minimaal vijfhonderd euro in om de bouw mogelijk te maken. De lening leverde in totaal zestigduizend euro op. Enkele maanden geleden ging de bouw van start. De noodunits - geplaatst na een brand in 2009 - werden eerst gesloopt.

Na de aanleg van een kunstgrasveld en de plaatsing van lichtmasten, de verbouwing van de hoofdtribune, de bouw van een nieuwe bestuurskamer met vier kleedkamers én de komst van een kleine speeltuin, is dit project voorlopig de laatste ODC-klus in sportpark Molenwijk. ,,Modernisering van kantine De Boemerang staat nog hoog op ons verlanglijstje", zegt bouwcoördinator Kanters. Hij geeft aan dat vloer, plafond en bar verouderd zijn en energiezuinig dubbelglas ontbreekt. ,,Maar voordat we dat kunnen betalen, zijn we waarschijnlijk weer enkele jaartjes verder."


Revanche begint passageclub voor bridgeliefhebbers

Bij voldoende belangstelling ontplooit bridgeclub Revanche vanaf donderdag 29 augustus een nieuw initiatief. De vereniging biedt bridgers, die de beginnerscursussen afsloten en behoefte hebben aan training, een tussenstap voordat zij daadwerkelijk tijdens clubavonden mee gaan spelen.

Beginners krijgen op donderdagmiddagen vanaf 13.30 uur begeleiding van ervaren spelers in gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1. Tijdens een middag zijn er zes rondes van drie, of eventueel vier spellen.

Wie mee wil spelen, dient om 13.15 uur in De Walnoot aanwezig te zijn of zich aangemeld te hebben bij Bert Hermkens, telefoonnummer (0411) 67 42 46. Niet-leden betalen 2,50 euro per middag om mee te kaarten.


Fietsdrive nog niet vol

Hoewel de inschrijvingstermijn voor de fietsdrive van Bridgeclub Boxtel op zaterdag 31 augustus eigenlijk al was verlopen, kunnen belangstellenden zich toch nog aanmelden via www.nbbclubsites.nl/club/8018. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, ook voor niet-leden, zo melden de organisatoren. Deelnemers bezoeken vanaf 09.00 uur per fiets drie horecagelegenheden waar het bridgespel op tafel komt. Rond 16.30 uur is de prijsuitreiking.

Extra bridgemiddag

Bridgeclub Fellenoord overweegt een extra speelmiddag te starten. Bij voldoende interesse wordt er vanaf 2 september ook gekaart op maandag van 13.30 tot 16.30 uur in café De Fellenoord in Boxtel. Aanmelden kan tot vrijdag 30 augustus via telefoonnummer 06-53 78 00 49 of e-mail: ria.koelink@kpnmail.nl. De contributie bedraagt twintig euro per jaar.

Tafeltennissers
tarten hun
stijve spieren

Na een korte zomerstop staat ook bij tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo het nieuwe seizoen voor de deur. Traditiegetrouw wordt dit voorafgegaan door het stijve spierentoernooi. Dat wordt morgen, vrijdag 23 augustus, gehouden in de clubaccommodatie aan de Voetboog 18 in Boxtel. Het begint om 19.00 uur.

Vanaf maandag 26 augustus is de zaal weer normaal geopend en hervatten de tafeltennissers de reguliere trainingen. Taverbo-Sabo is een gezellige en bruisende vereniging met een eigen accommodatie in sportpark Munsel. Belangstellenden zijn welkom om een aantal keer vrijblijvend mee te spelen.

Het voordeel van tafeltennis is dat het door zowel jong als oud gespeeld kan worden. Er zijn mogelijkheden voor zowel recreanten (vrij spelen op diverse momenten door de week) als wedstrijdspelers (NTTB-competitie in het weekend of interne competitie op maandagavond). Voor kinderen vanaf zes jaar is er op maandag- en woensdagavond een startersgroep onder begeleiding van ervaren trainers. Gedurende het jaar worden er tevens allerlei leuke activiteiten en toernooien georganiseerd.

Meer informatie is verkrijgbaar via www.taverbo.nl of Eric Peeters, telefoonnummer 06-23 27 27 06.


Biljartclub 't Ivoor

Dave Christiani en Thérèse Klompenhouwer zijn toegetreden tot het eredivisieteam van biljartvereniging 't Ivoor. Negentien equipes telt 't Ivoor het komend seizoen, in diverse disciplines. Tien daarvan houden zich bezig met de spelsoorten driebanden groot en klein. Drie teams doen mee aan de landelijke competitie van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond. Verder wordt een nieuw derde- en vierdedivisieteam verwelkomd.

Ook in hartje zomer ging de nieuwbouw van ODC door. Met hulp van enkele selectiespelers werd het terras voor kantine De Boemerang vernieuwd. (Foto: Wim Kanters).