10- tot 12-jarige Keukenbazen in kookwedstrijd

De Keukenbazen Battle, een leuke én spannende kookwedstrijd voor jeugd van 10 tot 12 jaar uit Noordoost-Brabant, is gestart. Teams van twee of drie kinderen kunnen zich met hun lekkere en gezonde gerecht aanmelden via www.keukenbazen.nl.

De teams krijgen als opdracht om een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit hun eigen buurt te maken. Per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 5 oktober in het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch.

In elke gemeente jureert een lokale chefkok de ingezonden hoofdgerechten en kiest de winnaar; in Boxtel is dat Frank van den Berk van restaurant De Rechter. Van den Berk coacht het Boxtelse finaleteam tijdens de Mega Live KookBattle op 5 oktober. Daar beoordeelt de topjury alle gerechten. De winnaars worden bekend gemaakt op woensdag 9 oktober, tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in 's-Hertogenbosch.

Teams kunnen drie verschillende prijzen winnen: de overall winnaar, het meest creatieve gerecht én de prijs voor de beste smaakcreatie. De burgemeesters van de deelnemende gemeenten zijn ambassadeurs van de Keukenbazen Battle; zij maken kans op de titel Smaakburgemeester.

Naast Boxtel doen de volgende gemeenten mee aan de wedstrijd: Sint-Michielsgestel, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, 's-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint-Anthonis, Uden en Vught.


Straatspeeldag in de 'Oranjestraat'

Buurtvereniging Oranjestraat in de Boxtelse wijk Selissenwal houdt zondag 1 september vanf 13.00 uur haar jaarlijkse straatspeeldag. Voor kinderen staan diverse attracties opgesteld in de Frederik Jan Ottostraat.

Naast diverse springkussens worden ook een draaimolen en zweefmolen opgesteld. In horecakramen wordt allerlei lekkers aangeboden. Deejay Robert Pouwels zorgt voor de muzikale omlijsting, maar ook treden enkele artiesten live op: een van hen is feestzanger Arjon Oostrom.

De straatspeeldag van de Oranjestraat duurt tot 19.00 uur. Volwassenen betalen vijf euro entreegeld, kinderen mogen voor 2,50 euro deelnemen.