Afbeelding
Foto:

What's Up Roos, Suus & Sanne?

De Boxtelse kermis is helaas alweer afgelopen. Gisteren, woensdag 21 augustus, was de laatste dag. Een paar dagen eerder spraken we Sanne Krimp (12) en de zusjes Roos (12) en Suus (10) Arts uit Boxtel. Zij speelden fanatiek het spelletje Skeeball op het Breukelsplein en waren bijna niet van het kermisterrein weg te slaan. Ze moesten ballen over een helling rollen zodat die in een vak met punten terechtkwamen.

Zo, jullie zijn enthousiast over dit spelletje. Zijn jullie goed? Suus: ,,Het is leuk om te doen en we hebben al best veel punten verzameld." Ze haalt meteen een hele stapel bonnetjes in verschillende kleuren uit haar broekzak. ,,Al 350 punten!", zegt ze trots. Haar zusje Roos staat met de ballen klaar om weer te gooien: ,,We sparen ze op tot woensdag en halen dan onze prijs op. We spelen steeds voor vijf euro, daar krijgen we 45 ballen voor als we een bonnetje uit de krant inleveren."

Dat is al een flinke buit. Weten jullie welke prijs jullie willen? ,,Nog niet precies. Maar waarschijnlijk worden het oortjes (oordopjes om muziek te luisteren - red.) of knalerwten", zegt Sanne. ,,Want met een knuffel hoeven we thuis niet meer aan te komen", vult Roos giebelend haar vriendin aan.

Komen jullie vaak naar de kermis? ,,Ja, ik ben met Roos al vier dagen geweest, Suus een dagje minder. We gaan overdag vooral de spelletjes langs, zoals Skeeball, en 's avonds in de attracties", vertelt Roos. ,,In de avond is het nog gaver, want dan gaat alles ook veel sneller en er is meer verlichting, dat is echt vet", zegt Sanne er snel achteraan.

En wie gilt er dan het hardst? Sanne en Roos wijzen meteen naar Suus, die begint te giechelen.

Maar dan geven jullie zeker ook wel veel uit? ,,Meestal zo'n tien tot twaalf euro per dag. We krijgen ook wat geld van opa en oma. Die gaan ieder jaar ook een dagje mee naar de kermis", aldus Sanne.

FOTO RECHTS: Sanne (links), Roos (midden) en Suus laten trots het aantal behaalde punten bij Skeeball zien.(Foto: Rens van den Elsen).