Afbeelding
Foto:

VOLKSFEEST DUURT VAN VRIJDAG TOT EN MET WOENSDAG

Opbouw kermisattracties in volle gang

Kermisexploitanten zijn volop in de weer om Boxtel op een vijfdaags volksfeest te trakteren. Dinsdag werd op het Breukelsplein een begin gemaakt met de opbouw van de attracties, vanochtend was de eigenaar van de Butterfly er druk bezig met voorbereidingen (foto boven). Ook op de Markt, die een iets andere indeling kent, werd flink gewerkt.

Het is de eerste kermis sinds de herinrichting van de Markt. De snelheidsmolen die normaliter tegenover het terras van restaurant De Waag staat opgesteld, verruilt van plaats met de gokautomaten ter hoogte van horecaterrassen aan de noordkant van het plein.

De kermis wordt morgen, vrijdag 16 augustus om 18.30 uur geopend op het Breukelsplein. Volkszanger Peter Beense verzorgt dan een miniconcert op het balkon van de cakewalk. Tot en met woensdag 21 augustus kan het publiek zich uitleven in en rond de attracties. Voor de jeugd loopt woensdag een clown rond.

Zondag 18 augustus vindt van 12.00 tot 14.00 uur een zogeheten prikkelarme kermis plaats. Licht en geluid van de attracties is dan minder uitbundig om zo mensen met een beperking de kans te bieden ook van de feestelijkheden te genieten.

Vanwege de kermis staan de kramen van de weekmarkt morgenochtend opgesteld op de Hendrik Verheeslaan in Boxtel-Oost. (Foto: Henk van Weert).