Afbeelding
Foto: Oertijdmuseum

BIJEENKOMST BOXTEL BINNEN DE BRUGGEN

Boxtelaren denken mee over centrumplannen

Over de herinrichting van de Rechterstraat en de eventuele terugkeer van de Binnendommeltjes in Boxtel is al veel gezegd en geschreven. De plannen maken deel uit van een groter geheel: Boxtel Binnen de Bruggen. In de raadzaal van het gemeentehuis aan de Dr. Van Helvoortstraat vindt dinsdag 20 augustus vanaf 19.30 uur een meedenkavond plaats over een zogeheten mastervisie.

Boxtel Binnen de Bruggen omvat twaalf deelplannen die verband houden met elkaar en samen moeten zorgen voor een aantrekkelijk centrum waarin leefbaarheid en economische belangen zo goed mogelijk tot hun recht komen. De afgelopen jaren is in overleg met bewoners, ondernemers, kunstenaars en gemeentelijke deskundigen gewerkt aan een voorstudie.

DEFINITIEVE VERSIE

Inmiddels is dit document uitgewerkt tot een meer concrete mastervisie waarin een uitvoeringsprogramma van de deelprojecten is opgenomen. Nu is het de bedoeling een definitieve versie van het plan op te stellen. Belangstellenden kunnen zich dinsdagavond over de laatste stand van zaken laten informeren en samen met de gemeente de stap richting een eindversie zetten.

Tijdens deze bijeenkomst zijn de raadsleden aanwezig. Voor hen is de avond een beeldvormende raadsvergadering. De komende weken wordt de mastervisie Boxtel Binnen de Bruggen afgerond en ter vaststelling aan de raad aangeboden. De gemeenteraad besluit gefaseerd over financiering en uitvoering van deelprojecten.

De gemeente wil in verband met de ruimte graag weten hoeveel mensen er naar de bijeenkomst komen. Aanmelden is dus gewenst. Dit kan via e-mailadres BBdB@mijngemeentedichtbij.nl.

FOTO BOVEN: De Rechterstraat is in de afgelopen decennia behoorlijk veranderd en staat nu weer aan de vooravond van een herinrichting. Een historische reportage, twee weken geleden in deze krant, liet zien dat tot medio jaren negentig nog auto's door het smalle deel reden. Destijds als eenrichtingsverkeer, maar in de jaren kwamen de auto's nog van beide kanten, zoals deze foto in beeld brengt. (Foto: Piet van Oers).


DKA TREKT VERGUNNINGSAANVRAAG IN

Plan kenniscentrum te ambitieus

De Kleine Aarde heeft de vergunningaanvraag voor de verbouwing van de veldschuur op haar terrein ingetrokken. Het huidige plan om er een kenniscentrum te vestigen, blijkt te kostbaar.

Die veldschuur aan het Klaverblad moet een leer- en werkomgeving worden waar ondernemers en studenten zich bezighouden met innovaties op het gebied van duurzaamheid. ,,We werken aan een nieuwe planopzet die beter aansluit bij onze mogelijkheden", meldt Pim Ketelaars, projectleider van De Kleine Aarde.

200.000 SUBSIDIE

Enige haast is wel geboden. Maris Group, Mewa Paraffine, Duraplan en New Age Learning, partijen die in het kenniscentrum participeren, wonnen met het project de prijs MKB!dee 2018 waaraan een subsidie van 200.000 euro is verbonden. Als voorwaarde geldt dat de herbouw dit jaar gereed moet zijn.


Tv-tuinman Lodewijk Hoekstra te gast in Oertijdmuseum Boxtel

Presentator Lodewijk Hoekstra, bekend van Lodewijks Groene Geluk in het televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing zocht donderdag 8 augustus inspiratie in het Oertijdmuseum in Boxtel. Hij liet zich onder andere informeren over het wetenschappelijke onderzoek dat er verricht wordt. Zaterdag 7 september vanaf 17.00 uur is het programma te zien op SBS6. (Foto: Oertijdmuseum).

Afbeelding