Afbeelding
Foto:

What's Up, speelgoedverkopers?

Elke eerste én laatste week van de zomervakantie vindt op woensdagmiddag tegenover de Kinderboerderij in Boxtel-Oost de dubbeltjesmarkt plaats. Ook gisteren spreidden tal van jeugdige verkopers er een kleedje uit op het grasveld om onder meer overtollig speelgoed aan de man te brengen. Onder hen de tweeling Nienke en Neeltje van der Heijden. ,,En onze grote zus", wijst het tweetal naar de een jaar oudere Marieke.

Zo, dat gaat hier als een tierelier. Zijn jullie al geoefende verkopers? ,,Ja hoor", glundert Nienke. ,,We hebben al veel vaker aan de dubbeltjesmarkt meegedaan. Het is leuk om te doen."

Was het moeilijk om te kiezen wat je in de uitverkoop zou doen? ,,Niet echt. We hebben de zolder én de kast uitgemest. Het zijn allemaal spulletjes waar we toch niet meer mee spelen. Want we gaan nu naar de middelbare school, hè...", vertelt Neeltje.

Oh ja, naar het voortgezet onderwijs? Naar welke school? ,,We zaten allebei op basisschool De Beemden en gaan nu naar het Jacob-Roelandslyceum", zegt de tweeling in koor.

Welk artikel is het duurst bij jullie? De zussen kijken elkaar aan. ,,Tja, da's moeilijk. Eigenlijk kost alles een euro of vijftig cent", vertelt Nienke als ze over haar verkoopwaar kijkt." Marieke: ,,Tijdens de vorige dubbeltjesmarkt hielden we alle drie tien tot twaalf euro over. Da's toch mooi meegenomen, niet dan?"

Heb je in deze zomer nog leuke dingen ondernomen? Neeltje: ,,Ja hoor. Aan het begin van de vakantie waren we met het hele gezin in Duitsland. En toen we weer thuis waren, zijn we onder meer naar pretpark Toverland geweest. Erg leuk!" Nienke vult haar zus aan: ,,Maar we hebben ook gezwommen toen het zo heel heet was. Bij oma, die heeft een eigen zwembad in de tuin. Heeeerlijk!"

FOTO LINKS: Nienke, Neeltje en Marieke van der Heijden verkochten gistermiddag op een zonovergoten grasveld bij de Kinderboerderij hun buiten gebruik geraakte speelgoed tijdens de Dubbeltjesmarkt. (Foto: Henk van Weert).